algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

EU ofereix a Els Verds el número u de la llista al Parlament balear per a les autonòmiques del 2003

A canvi, Eberhard Grosske encapçalaria la llista de la coalició a la batlia de Palma

Esquerra Unida (EU) de Mallorca vol oferir a Els Verds que encapçalin la llista per Mallorca al Parlament balear en les pròximes eleccions autonòmiques de maig de 2003, mentre que el número u d'EU a la batlia de Palma correspondria a la coalició d'esquerres, això és, a Eberhard Grosske. La comissió política d'EU de Mallorca es va reunir ahir i va aprovar una resolució en la qual vol «deixar clara la seva voluntat d'arribar a un acord» amb Els Verds de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

EU de Mallorca ha concretat una proposta de negociació per formar una coalició amb Els Verds a Mallorca i Menorca, que haurà de ser aprovada per la direcció interinsular de la coalició esquerrana, amb el clar objectiu d'assolir una entesa política amb els ecologistes, que en aquests moments no és possible. Segons aquesta, el cap de llista a l'Ajuntament de Palma correspondria a EU, el segon a Els Verds, i el tercer i el quart a EU.

En el cas del Parlament, el cap de llista seria d'Els Verds i el segon i el tercer d'EU, mentre que el portaveu a la Cambra legislativa seria de la coalició d'esquerres. A Menorca, l'oferiment és que Els Verds tinguin el segon lloc de la llista en la candidatura al Parlament i a l'Ajuntament de Maó, mentre que per a altres consistoris es podria discutir la composició de les llistes.

En el cas d'Eivissa i Formentera, «els candidats verds de la coalició a Menorca i Mallorca no han de fer campanya electoral a les Pitiusas», segons la proposta d'EU de Mallorca, que consideren que el pacte electoral ha de circumscriure's a Mallorca i Menorca. Després de la reunió realitzada ahir, la comissió política d'EU va concloure que si no s'arriba a formar una coalició amb el partit ecologista, no serà pel problema d'una «disputa partidista» sobre les llistes o per un càrrec institucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.