algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Detinguts dos pagesos per donar feina a equatorians sense papers

Se'ls acusa d'un suposat delicte contra els drets dels treballadors

La policia arrestà dijous dos pagesos a Palma que anaven en un tractor, en el remolc dels quals viatjaven sis ciutadans equatorians en situació irregular. Els dos detinguts són un pare i el seu fill, i van ser traslladats a la Direcció de Policia de Palma acusats de ser els presumptes autors d'un delicte social. L'operació va ser duita a terme per funcionaris de la Brigada d'Estrangeria del CNP.

Els dos sospitosos passaran a disposició judicial després de oferir la seva declaració en les dependències policials. Els agents van interceptar el tractor en el qual anaven els treballadors del camp a la rotonda del polígon de Son Castelló. Fonts policials van indicar que la detenció del pare i el fill no va ser fortuïta, sinó que fou resultat d'una investigació duita a terme durant les últimes dates. Els dos sospitosos i els sis equatorians «sense papers» venien d'agafar garrofes i ametlles.

En el moment de l'arrest, els policies van sol·licitar la documentació als dos sospitosos i als sis treballadors equatorians. Davant de les sospites de que aquests últims poguessin ser a les Illes en situació irregular van ser conduïts fins a la Direcció de Policia del passseig Mallorca, per a la seva posterior identificació i mirar quant temps portaven a Mallorca.

El tractor es va quedar en els voltants del polígon de Son Castelló, encara que ahir va ser retirat del lloc. En les dependències policials es va comprovar que, efectivament, els ciutadans equatorians no tenien el corresponent permís de treball i residència. Hores després van ser posats en llibertat encara que s'han iniciat els tràmits, perquè un jutge de Palma dicti la seva expulsió del territori nacional.

La policia va obrir diligències també contra els dos sospitosos, que seran posats a disposició judicial acusats d'un possible delicte contra els treballadors, van explicar fonts properes a l'operació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.