algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

Els Verds obren el congrés posant condicions a la coalició amb EU

Rebutgen una esmena que apostava de forma clara per l'acord

Els Verds de Mallorca iniciaren ahir el seu segon congrés posant condicions a una futura coalició electoral amb Esquerra Unida. Els ecologistes aprovaren una ponència política que preveu el pacte amb EU sempre que es faci «d'igual a igual» i rebutjaren una esmena que apostava clarament per l'acord.

La primera sessió del Congrés se centrà quasi en exclusiva a discutir les possibilitats de reeditar la coalició electoral amb EU. Malgrat obtenir el 33% dels vots, la trentana d'afiliats rebutjà una esmena a la ponència política, presentada per Miquel Àngel Llauger, en la qual s'apostava clarament per reeditar el pacte preelectoral.

Finalment, els assistents al conclave resolgueren (amb un 61% dels vots) mantenir íntegre el text de la ponència en el qual s'especifica que l'entesa amb EU ha de partir de la base que les dues organitzacions «estam en igualtat de condicions pel que fa a l'accés a les institucions». Malgrat tot, el text aprovat també diu que «es poden introduir correccions que reflecteixen d'una banda el major pes organitzatiu de la coalició i de l'altra les expectatives de creixement d'Els Verds».

De la ponència es desprèn que els ecologistes no volen una coalició com la que ha oferit EU i demanen que un dels dos caps de llista (al Parlament o a l'Ajuntament de Palma) sigui ecologista.

La ponència també és força crítica amb el Govern de Progrés perquè «no sempre s'ha tingut prou valentia per fer polítiques veritablement avançades». Els ecologistes denuncien l'incompliment de l'acord programàtic del Pacte pel que fa a la «contenció del creixement urbanístic» però valoren com un èxit les declaracions d'espais protegits. Els Verds també criticaren la manca de comunicació entre socis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.