algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

Els centres de Salut donaran de franc la «píndola del dia després»

La Conselleria ultima la nova cartera de serveis per al 2003

La Direcció general de Planificació i Finançament de la Conselleria de Salut i Consum ultima les bases per a la posada en marxa, a partir del gener del 2003, d'una nova cartera de serveis. Entre aquests es preveu la dispensació de l'anticoncepció postcoital, popularment coneguda com «píndola del dia després» de manera gratuïta als centres de salut, punts d'atenció continuada i serveis d'urgència. Fins ara, just es subministrava a hospitals públics.

Pablo Rivero, director general de Planificació i Finançament, afirma que «una vegada assumides les competències sanitàries, la Conselleria de Salut i Consum aposta per ampliar la seva cartera de serveis i, a més de posar en marxa el servei bucodental "anunciat pel president Antich al seu discurs del debat de l'Autonomia", també es pretén universalitzar i agilitzar el subministrament de l'anticoncepció postcoital en els centres sanitaris, urgències i hospitals públics de les Illes».

Una de les preocupacions de la Conselleria de Salut i Consum que presideix Aina Salom és el constant increment de les estadístiques d'interrupció voluntària de l'embaràs "els avortaments legals" als centres illencs. Enguany, amb les dades actualitzades a 24 de juny de 2002, el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs "a centres públics i privats de les Balears" era de 1.122, dels quals un 48'80 per cent (548 dones) s'havien practicat en dones d'entre 20 i 29 anys. Un 67'20 per cent de les dones que avortaren legalment a les Illes (754 dones) són fadrines i un 56'2 per cent té estudis secundaris. El 51'1 per cent de les dones que es sotmeteren a una interrupció voluntària de l'embaràs no té cap fill i la seva situació laboral és, en un 66'5 per cent, de personal assalariat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.