algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

El Bulli invertirà 12 milions per obrir un hotel de luxe al palau d'Aiamans

La promotora, encapçalada pel xef Ferran Adrià, vol inaugurar-lo l'any 2004

El Bulli Hotels & Resorts, la promotora del xef Ferran Adrià i els seus socis, obrirà un hotel de luxe a Mallorca el 2004, en el palau d'Aiamans, situat a Lloseta. Aquesta empresa ha llogat durant 25 anys aquest històric edifici, catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC). Segons publicà ahir el diari Expansión, El Bulli preveu iniciar les obres de remodelació a començaments del 2003 i contempla una inversió inicial de 12 milions d'euros. Tal com informà el conseller delegat de la promotora, Guillem Portella, l'establiment disposarà de 55 habitacions, de les quals 10 seran suites, el preu mitjà de les quals arribarà a 300 euros per nit. L'avantprojecte del Bulli contempla repartir les habitacions en l'edifici principal i els annexos destinats a cotxeres i quadres i decorar-les amb elements avantguardistes.

Aquest és el primer contracte que signa El Bulli Hotels & Resort i els seus socis en el marc de la seva idea de promoure hotels d'autor. La gastronomia serà un dels eixos de l'oferta, que vol atraure el mercat illenc i els turistes amb diversos restaurants i un espai dedicat a l'art culinari experimental de Ferran Adrià que ha convertit El Bulli, el seu restaurant gironí de Roses, en una llegenda. Els equipaments també inclouran una àrea per a convencions i un centre de benestar. El Bulli aspira a liderar el sector hoteler de luxe mallorquí i, per això, l'empresa té la intenció de competir amb establiments com ara La Residència de Deià, que Virgin traspassà a Orient-Express Hotels; i Son Nét, propietat del grup dels Estats Units que dirigeix David Stein, a la localitat de Puigpunyent.

Per Guillem Portella, el palau d'Aiamans encaixa perfectament en el concepte d'hotel hedonista ideat per El Bulli. «Cercam edificis singulars basats en el seu caire històric o en el disseny d'avantguarda en ciutats com ara Madrid, Barcelona i altres zones costaneres», digué. La promotora preveu invertir una quantitat propera als 100 milions d'euros per crear una cadena hotelera de deu establiments d'autor en cinc anys, dels quals la meitat s'obriran a Espanya.

Adrià s'introduí en el sector hoteler fa uns tres anys i començà a gestionar l'establiment de luxe Hacienda Benazuza a Sanlúcar la Mayor (Sevilla). Després, signà un acord amb la cadena NH per constituir espais de restauració i oci en el grup d'hotels urbans. Els dos creadors del Bulli, Ferran Adrià i Juli Soler, s'associaren amb un equip de professionals i creatius procedents d'Oasis, Banesto i l'agència publicitària barcelonina SCPF. La promotora del Bulli no està preocupada pel descens de turisme alemany, que ha estat una constant durant tot l'any i que Zontur ha xifrat en el -12%. Per Guillem Portella, Mallorca encara atraurà molt de turisme de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.