cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

El batle Gómez declara pel cas de l'empadronament irregular de gent

Està acusat de falsejar les llistes del cens amb finalitats electorals

El batle d'Escorca, Antoni Gómez, declarà ahir en el jutjat d'Inca com a imputat per un presumpte delicte de falsejament del cens electoral. Josep Vicens, ex regidor del PSM, denuncià l'any 1999 l'empadronament irregular d'un centenar de persones en el municipi. Vicens denuncià, entre d'altres, l'empadronament de 44 persones a la plaça dels Peregrins s/n (en el Monestir de Lluc) i d'altres 14 persones a la Casa de la Vila, a més del mateix nombre en un porxo sense portes ni finestres. El batle d'Escorca ja havia estat citat per declarar com a imputat anteriorment però no va comparèixer al·legant que la citació li havien comunicat incorrectament.

Ahir Antoni Gómez sí es presentà en el jutjats i davant les preguntes del jutge manifestà el seu desig de no prestar declaració i es va remetre a la declaració que ja realitzà com a testimoni el 2001. El batle d'Escorca va negar aleshores que s'incrementàs l'empadronament en un nombre superior a 250 persones amb la intenció d'utilitzar el sistema de llistes tancades a les eleccions i recordà que quan es presentà com a candidat a batle l'any 1991 ja existia el sistema de llistes tancades.

Una vegada acabades les diligències prèvies l'acusació particular demanarà ara l'obertura d'un judici oral i tractarà de demostrar que hi ha hagut una intencionalitat en censar amb finalitats electorals, persones que no resideixen a Escorca. «Si no hi ha intencionalitat, per què s'infla un cens?, i si és per equivocació, pot haver-hi tantes equivocacions?», diu l'advocat de l'acusació. En l'any 1991 havia 187 persones censades a Escorca i en el 1995 es detectaren ja 277 censats els quals en el 1999 s'incrementaren fins a 280. L'advocat de l'acusació també va dir que si hi ha censades persones que no viuen a la localitat potser l'Ajuntament cau també en una irregularitat a l'hora de sol·licitar subvencions lligades al nombre d'habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.