algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Grosske compara el discurs de Munar sobre immigració amb el de Le Pen

El conseller de Treball i portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds al Parlament, Eberhard Grosske, va aprofitar la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la Comunitat per criticar el discurs que minuts abans havia fet Maria Antònia Munar referent a la immigració. Un discurs que arribà a comparar amb el de Le Pen i que provocà a l'horabaixa la protesta de Munar. El diputat anuncià la consecució d'una declaració institucional sobre la immigració, que es presenta avui en el Parlament.

Segons Grosske, cal abordar el fenomen de la immigració de manera rigorosa. En aquest sentit, criticà certs aspectes del discurs de Munar ja que, segons ell, havia defensat que a l'escola els mallorquins tinguessin preferència sobre els immigrants. «Això es diu preferència nacional i no importa que li digui quin partit ho ha defensat», va dir Grosske, comparant implícitament el missatge de Munar amb el del líder de l'extrema dreta francès, Jean Marie Lepen.

La portaveu d'Unió Mallorquina havia proposat instants abans dues accions concretes per limitar la immigració: impulsar la cooperació amb els països subdesenvolupats i una certa deslocalització de l'activitat econòmica. La crítica de Grosske va portar a que la diputada d'UM protestàs davant el president de la cambra.

Eberhard Grosske va assegurar ahir compartir el discurs del president, Francesc Antich, en matèria econòmica i en la qüestió de l'autogovern fins i tot va anar més enllà parlant obertament d'evolucionar cap al federalisme. El diputat va retreure al PP «el seu discurs catastrofista» que, segons el seu parer, «és molt marginal socialment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.