algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mallorca tindrà a l'hivern un 58% menys de places hoteleres obertes

La FEHM diu que la política de desestacionalització «és un fracàs absolut»

L'enquesta realitzada per la Federació Hotelera de Mallorca entre els seus associats per poder determinar la planta d'allotjament que estarà oberta aquest hivern, en principi els mesos de novembre i de desembre, constata una davallada considerable en el nombre de llits que hi haurà disponibles, un 58'4% "dades provisionals, ja que falta considerar les dades d'alguns hotels", i un impacte negatiu a les principals zones turístiques de l'Illa, entre aquestes la Platja de Palma, Peguera, Santa Ponça i Palma Nova-Magaluf.

El resultat de l'enquesta, «es refereix a les dades de novembre i de desembre i no reflecteix la data d'obertura del 2003, ja que aquesta dada serà disponible després de la fira de la World Travel Market de mitjan novembre», indiquen des de la patronal hotelera. El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, afirma que l'hivern «serà molt dur per a l'hoteleria i es posa de manifest, una vegada més, que la política actual de desestacionalització és un fracàs: enguany podem comprovar com s'avança el tancament d'hotels i com això afecta la resta de sectors turístics i econòmics, ja que arribaran menys visitants de paquet turístic a l'Illa durant l'hivern».

Cañellas puntualitzà que «és evident que allò que segons alguns polítics és un desenvolupament sostenible, és insuportable per nosaltres: aquest desenvolupament sostenible que s'està propugnant és econòmicament insuportable pels empresaris». Quant als nivells d'ocupació prevists, la patronal indica que no disposa de dades sobre la planta que mantindrà obertes les seves portes, «encara que si és inferior el nombre d'hotels oberts, confiam que les ocupacions siguin superiors a les de l'any passat», comenten les mateixes fonts. Cañellas analitzà negativament l'impacte que aquesta situació tindrà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.