algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

IB-Salut obre expedient contra les denúncies dels metges de l'Hospital

La Fundació emprèn mesures en contra dels traumatòlegs per «falses acusacions»

L'IB-Salut ha obert un expedient informatiu per investigar les denúncies contra la gerència de l'Hospital de Manacor que han realitzat els metges traumatòlegs d'aquest centre hospitalari. Així mateix, la Fundació també emprendrà mesures contra les «acusacions» llançades des de l'àrea de traumatologia i impulsarà un expedient disciplinari als metges especialistes per «haver acusat gerència de falsejar documents públics i a la meva persona (en al·lusió a Caterina Ramon, gerent de l'Hospital de Manacor) per acusar-me d'una mort». Aquest extrem fou confirmat ahir per la directora gerent de l'Hospital de Manacor, Caterina Ramon, la qual comparegué en roda de premsa, acompanyada pels caps d'àrea d'urgències, cirurgia i ginecologia. A l'acte no hi assistí el cap de traumatologia, Werner Brill.

Sobre les possibles causes que la reestructuració del servei d'urgència pugui tenir en la demora quirúrgica i que al mateix temps, aquest retard en les operacions als pacients urgents de traumatologia «podria ser una de les causes que fan augmentar la taxa de mortalitat entre un cert grup de pacients "persones d'entre 70 i 90 anys"», segons apuntaren despús-ahir els metges traumatòlegs; Caterina Ramon va defensar-se d'aquestes declaracions assegurant que «això s'ha de demostrar amb documents objectius». Sobre el cas del pacient mort per infart a la intervenció quirúrgica, la gerent va explicar que «aquest cas també s'ha de demostrar a partir d'una causa-efecte. Quan s'hagi realitzat un peritatge pertinent, es podrà demostrar quina és la vertadera causa-efecte de la mort», digué Ramon.

La directora de la Fundació també es volgué referir a la suposada manipulació de les xifres referides a les llistes d'espera de pacients per ser intervinguts, com una altra de les acusacions llançades des de traumatologia. «La gerència obrirà les vies legals per demostrar la falsedat d'aquestes acusacions i les dades que manegen, que només han servit per crear una alarma social. Pensau en els familiars d'aquests pacients», recordà la gerent de Manacor. Així mateix, Ramon va aprofitar per desmuntar i desmentir tots els arguments, xifres i denúncies del col·lectiu de traumatòlegs, assegurant que «tot es pot demostrar amb dades reals». La gerent va explicar que la demora quirúrgica a l'Hospital, els índexs de la qual no especificà perquè no portava els llistats, és causada per la disponibilitat de quiròfans i per la possibilitat o no de comptar amb un anestesista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.