cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Sierra acusa Roig d'«irresponsabilitat política» per la denúncia sobre l'ORA

Un informe de la Policia Local explicà que els auxiliars poden posar multes per aparcar malament

El tinent de batle de Governació de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, assegurà ahir que «el grup socialista i el seu portaveu, Antoni Roig, han tornat a posar de manifest el seu desconeixement absolut al voltant, en aquest cas, de la regulació que regeix les actuacions dels vigilants de la zona ORA». Segons Sierra «Palma disposa d'un control exhaustiu i coordinat de l'ORA gràcies a la voluntat de l'Ajuntament; per això les acusacions del grup municipal socialista ens semblen del tot increïbles i mancades de fonament. Sols s'expliquen per l'actitud d'irresponsabilitat política que caracteritza les actuacions d'aquest grup i del seu portaveu dins del Consistori».

Respecte de l'existència de vigilants privats contractats, José Manuel Sierra va explicar que «el senyor Roig s'ha de posar d'acord d'una vegada amb els postulats i amb les accions empreses des del seu propi partit en altres regions del país. No es pot desacreditar ni menystenir la tasca dels agents privats si totes les capitals, emparades per la nova Llei de seguretat, que atorga plenes competències legals als vigilants privats a l'hora d'interposar denúncies en les zones ORA, confien en aquest tipus de vigilància».

Així mateix, un informe de la Policia Local elaborat ahir mateix explica que «el personal dels concessionaris de serveis d'estacionaments controlats a la via pública no tenen la condició d'agents de l'autoritat, però són personal qualificat, les denúncies del qual, sobretot si són ratificades, són elements probatoris que s'han de valorar en l'informe sancionador». La Policia Local també adjunta diversos informes de sentències registrades en aquest sentit.

«Ara bé, per la lectura de les sentències recollides sembla evident la necessitat, perquè aquest tipus de denúncies pugui prosperar, que en els casos en què el denunciat negui els fets, en la fase probatòria el denunciat es ratifiqui. En el cas de la vigilància feta per controladors a Palma, es va optar en el seu moment per aportar un màxim de claredat en relació amb el tipus de denúncia, i s'elaborà un butlletí que no permet cap classe de confusió». Per la seva banda, els socialistes continuen insistint que hi ha informes de secretaria que demostren que el sistema escollit no és correcte i que les multes han de ser sempre validades pels agents de la Policia Local, i continuen demanant als ciutadans que les recorrin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.