algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 12°
11°

Els ajuntaments adopten mesures contra la plaga del 'Gryllus campestris'

Sanitat, Medi Ambient i Agricultura descarten fer actuacions contra els insectes

L'alarma i el malestar generats arran de la plaga de grills, estesa a molts indrets de Mallorca, ha motivat que els ajuntaments afectats adoptin mesures per eradicar els molests insectes, que aquest estiu han proliferat, de manera espectacular. Mentre que algunes administracions locals han decidit acabar amb la plaga per la via més radical, com és el cas de l'Ajuntament de Llucmajor, que ha executat una campanya de fumigació, d'altres, han optat per espera a veure com evoluciona l'estranya plaga, com succeeix a Porreres, ses Salines, Santanyí, entre d'altres.

Mentre els ajuntaments que pateixen la plaga de grills han posat, fil a l'agulla, per acabar amb el problema, des del departament de Zoologia de la Universitat de les Illes Balears, s'ha recomanat que no s'emprin insecticides i plaguicides potents, perquè podrien fer malbé d'altres espècies animals. D'altra banda, les conselleries de Sanitat, Medi Ambient i Agricultura, han descartat qualsevol tipus de campanya perquè consideren que no afecten els conreus i que tampoc no es fan control de plagues.

Les múltiples denúncies de veïns enregistrades a l'Ajuntament de Llucmajor, en relació a la proliferació de grills, han obligat a promoure una campanya de fumigació. «Comptam amb un funcionari titulat en l'aplicació de productes fitosanitaris, que s'ha dedicat a fumigar per les zones més afectades del municipi, com és el cas de Bahía Azul, sobretot a la plaça de sa Lluna», ha explicat Sebastià Artigues, delegat de Medi Ambient del Consistori de Llucmajor. A ses Salines, el batle del municipi, Joan Burguera, manifestà que durant el passat mes d'agost, es va dur a terme una campanya de fumigació per tot el clavegueram. En aquesta ocasió, l'actuació «anava encaminada a exterminar les cuques molles, encara que també, s'acabà amb alguns grills», matisà el primer edil.

Tanmateix, la major part dels ajuntaments consultats i que, també, sofreixen la proliferació de grills, per les elevades precipitacions del passat estiu, ha decidit esperar el descens de les temperatures, amb l'arribada de l'hivern. Amb la nova estació, els grills desapareixen. Porreres, un dels pobles del Pla que més han notat la plaga, des de principis d'estiu, no ha posat en marxa cap campanya. Així, ho confirmà el batle, Joan Sastre: «ens hem assessorat amb una empresa especialitzada en plagues i ens ha aconsellat que no apliquem plaguicides, perquè podrien acabar amb altres espècies d'insectes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.