algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'STEI-i ja té més de cent inscrits a les I Jornades de Normalització

El sindicat vol impulsar el procés lingüístic amb les aportacions

Les primeres jornades de l'STEI-i sobre «La normalització lingüística a l'ensenyament i a l'àmbit sindical» han creat expectatives i ja han registrat més de 100 inscripcions. Els actes seran inaugurats demà a la UIB pel conseller Damià Pons. L'emplaçament podrà ajudar que atregui prop de dos centenars de persones, ja que segons la secretària general de l'STEI-i, Neus Santaner, «esperam l'assistència de gent de magisteri i de filologia catalana».

Sense dubte un dels principals reclams, com ja va informar aquest diari, seran les intervencions de Fito Rodríguez, vocal d'Euskal Herritarrok (EH) a la comissió de l'èuscar de la Junta de Guipúscoa i professor de la llengua preromànica a les universitats d'Euskadi i la de París VIII. Ara, les jornades comptaran amb molts més convidats que participaran a un total de quatre taules rodones i dues conferències.

Per Santaner, «es tracta de fer una anàlisi de com s'ha duit a terme la normalització lingüística». Per això, Maria Antònia Font, coordinadora de les jornades, assegura que «intentam posar molta gent en contacte perquè intercanviïn idees que serveixin per progressar en la normalització». Aquesta normalització serà analitzada des de diferents àmbits, com el sindical i el legal, «per saber si cal una nova legislació per superar el decret de mínims», segons Font. Santaner afegeix que «publicarem les ponències i les conclusions dels grups de treball».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.