muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Govern inverteix 6'2 milions E en reformar estacions de tren

Té en marxa sis projectes de remodelació dels edificis i el seu entorn

La Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge té en marxa projectes de recuperació i remodelació d'estacions ferroviàries de Mallorca, per valor de 6'2 milions d'euros (més de 1.300 milions de pessetes). Aquestes iniciatives s'emmarquen en la potenciació del tren a l'Illa, com a alternativa de transport públic i amb la vista posada en la reobertura de la línia Inca-Manacor, que, segons les previsions, ha de tornar a funcionar l'any que ve. El departament autonòmic que dirigeix Francesc Quetglas té, damunt la taula sis projectes de reforma d'estacions: Sineu, Enllaç (Inca), Llubí, Muro, Manacor i Artà.

L'actuació més costosa correspon a l'estació de Sineu, que compta amb un pressupost d'1'5 milions d'euros. La reforma està adjudicada i ja s'ha redactat el projecte tècnic. L'edifici serà objecte d'una reforma general, però es prestarà una especial atenció a la coberta i se substituiran totes les teules i materials que siguin necessaris. A més, s'habilitaran zones d'aparcament per a autocars, cotxes i bicicletes, i es dotarà tot l'espai de nombrosos elements de mobiliari urbà (marquesines, enllumenat, bancs, papereres, indicadors, cartells d'informació i horaris, etc.).

La següent estació amb major pressupost és la de Muro, amb 1'3 milions d'euros. Aquí, també, es procedirà a efectuar una reforma general de l'edifici i a embellir i condicionar el seu entorn. El projecte ja està adjudicat i s'està pendent de l'inici de les obres. La remodelació de les estacions de Manacor i de l'enllaç d'Inca compten amb idèntic pressupost: 901.000 euros. En la primera, i amb les obres molt avançades s'afavoreix el respecte al caràcter històric de l'edifici, però, també, es té en compte la creació de nous accessos per a vianants i l'eliminació de barreres arquitectòniques. A l'estació d'enllaç d'Inca, pel fet de ser un edifici situat fora del nucli urbà, s'atorga prioritat a la seva integració a l'entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.