nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Antich demana al PP que «no trenqui la unitat dels demòcrates»

El president del Govern es referia a la criminalització del PSM

El president del Govern balear i secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, demanà ahir al PP que «no fomenti les diferències entre els demòcrates» sinó que procuri unir-los. El cap de l'Executiu i membre de l'executiva federal del PSOE es referia a l'envestida contra els nacionalistes mallorquins que inicià dissabte passat el cap de l'oposició al País Basc, Jaime Mayor Oreja. Francesc Antich, com havien fet abans el secretari d'Organització del PSIB, Damià Cànoves, i la secretària d'Organització de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, defensà el tarannà democràtic del PSM, acreditat al llarg de la seva història.

El president efectuà aquestes declaracions als passadissos del Parlament, on ahir el PP interpel·là al Govern sobre l'adjudicació dels menjadors escolars de Sineu, Vilafranca i Petra, al marit de la directora general d'Ordenació i Innovació, Catalina Bover. El diputat conservador Manuel Jaén Palacios acusà el conseller d'Educació, Damià Pons, d'haver falsificat firmes i li demanà que «no insulti els funcionaris» que formaren part de les meses de contractació que adjudicaren els serveis i que, segons Pons, decidiren lliurement. Pons replicà i defensà l'«honorabilitat» de les meses de contractació, i argumentà que ell havia signat allò que li proposaren, a diferència del que va fer el Govern del PP que concedí la construcció del túnel de Sóller a la tercera empresa puntuada.

També recordà que la Conselleria obrí un expedient informatiu, el qual conclogué que aquestes concessions foren legals, segons la normativa administrativa, i convidà Jaén Palacions a «canviar d'escopeta o de pólvora, que està molt banyada». D'altra banda, la Cambra aprovà en el ple d'ahir, amb el suport de tots els partits, una proposició no de llei del grup socialista que instava els consells insulars a iniciar o continuar la catalogació de camins i a salvaguardar-ne els valors ambientals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.