algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Cala Sant Vicenç comença a recuperar la calma després del darrer ruixat

Els veïns posen fil a l'agulla per arreglar els danys provocats per la tempesta

94230
Els veïns del carrer paral·lel al torrent van començar a treure el fang. | M.COMÍN.

Cala Sant Vicenç es recuperava ahir del fort ruixat que va desbordar el torrent de Ca na Botana, va inundar desenes de cases, soterranis i garatges, va arrossegar més de 30 cotxes i causà el caos total a la zona. Després de la tempesta, ahir no va arribar la calma a Cala Sant Vicenç, a Pollença, sinó nombroses màquines i molta, molta de feina. Desenes de veïns i propietaris de locals de la zona van posar fil a l'agulla per arreglar com més aviat millor els greus danys ocasionats pel ruixat de divendres.

«Sempre plou damunt banyat». Aquesta és la sensació que domina entre els veïns de la petita cala, que sense haver oblidat encara el temporal que el novembre els va arrasar centenars de pins i causà danys milionaris, van veure divendres com el mal temps tornava a castigar-los. Taules, cadires, teles, cortines, matalassos, mobles, prestatgeries, roba... van ser trets de soterranis i plantes baixes del carrer que transcorre paral·lel al torrent de Ca na Botana per ser netejats de fang i airejar-se al sol del matí.

«Tenim feina per a diversos dies, treure el fang no és gens fàcil», va explicar Gabriel Seguí, propietari d'un local de la zona que va recordar que «a la Cala ja hi va haver inundacions fa 14 o 15 anys». També va criticar durament que llavors «s'estrenyés amb ciment mig metre del curs del torrent». Igual que Gabriel Seguí, Tomeu Marc i Aina Vilanova també tenen feina de treure fang per a diversos dies. Al primer, el ruixat se li va emportar i va deixar inutilitzables dos cotxes.

«A part, el soterrani del xalet està inundat de fang. Quin desastre», diu. A Aina Vilanova, per la seva part, la sorprèn l'enorme quantitat de fulles d'alzines que han aparegut, mesclades amb fang, a ca seva, els mobles de la qual fa nets a la terrassa. I netejar no és tasca fàcil. El ruixat també va trencar la canonada general d'aigua potable, per la qual cosa els veïns han de treure amb poals l'aigua que du el torrent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.