algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Les parelles de fet balears ja tenen un registre per poder inscriure-s'hi

Caro anuncia que el pla de suport a les famílies estarà pel desembre

Les parelles de fet de les Balears es poden inscriure ja com unitats de convivència i tenir reconeguts la major part dels drets que s'atorguen als matrimonis. Des de dilluns està obert al públic el registre de parelles estables, al carrer Lope de Vega de Palma, que ahir dematí varen inaugurar oficialment el president del Govern, Francesc Antich, la seva consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, el director general de Planificació Social, Antoni Sancho, i la directora general de Menors i Família, Aina Radó. A aquesta oficina s'hi poden inscriure totes les unions de dues persones, independentment del sexe de cad un dels individus, que convisquin de manera lliure, pública i notòria, en una relació d'afectivitat anàloga a la conjugal.

Caro va assenyalar que «aquesta seu és la primera passa per fer efectiu el registre de parelles estables» i que va dirigida «sobretot a gais i lesbianes». Així i tot, la consellera es va sorprendre de la poca afluència de parelles els dos primers dies, ja que «pensava que tendríem una allau de sol·licituds, però en realitat han estat dies tranquils. Ara, tenim previst que d'aquí a cap d'any es registrin nombroses parelles». La consellera va recordar que els tràmits de la inscripció es poden fer en poc més de deu dies.

Caro va aprofitar la inauguració de l'oficina, que serà també seu de la Direcció General de Menors i Família, per anunciar que el desembre estarà llest el pla de suport integral a les famílies i que aquest entrarà en vigor aquesta mateixa legislatura. Segons la consellera, aquest pla tindrà «cinc àmbits, el d'habitatge i família; el de famílies de nova constitució; el de famílies en risc social i amb càrregues familiars; el d'ensenyament, cultura, salut, lleure i esport i, per últim, l'àmbit fiscal». Caro va assegurar que amb el pla, que s'aplicarà durant quatre anys, el Govern fa comptes «arribar a totes les famílies balears i no només a les que estan en situació de risc».

Antich va afegir que amb l'obertura de l'oficina d'ahir i el pla, el Govern vol «una societat més igualitària», i va assegurar que en això «partia des de zero» i que «per primera vegada hi ha un Govern que tracta de solucionar aquests problemes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.