algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Son Llàtzer realitza el primer reimplantament d'una mà a Balears

Els doctors Puente Alonso, Pérez Uribarri i Salvà Coll feren l'operació

L'equip de Microcirurgia de la Fundació Hospital de Son Llàtzer va realitzar dilluns passat el primer reimplantament d'una mà a Balears. Es tracta de la primera operació d'aquestes característiques que es fa a l'Arxipèlag. El pacient, de nacionalitat alemanya, Wolfang E., havia sofert l'amputació completa de la mà dreta, al nivell del palmell amb els dits 2, 3, 4 i 5. L'accident va ser causat per un cap d'amarratge d'una embarcació, que va seccionar la mà a l'altura «de la flexura del palmell, amb fractura de metacarpians», va explicar el doctor José Ortega Klein, director de l'àrea d'Aparell Locomotor de Son Llàtzer, qui va especificar que la mà seccionada penjava «de dos tendons».

El pacient va ser remès al nou centre hospitalari de Palma des de l'Hospital de Manacor, on ja va ser sotmès a un tractament d'urgència, i des d'allà conduït en ambulància fins a Son Llàtzer. La intervenció de reimplantament va ser realitzada per l'equip de Microcirurgia i Mà de l'àrea d'Aparell Locomotor. L'operació va ser duita a terme pels doctors Puente Alonso, Pérez Uribarri i Salvà Coll, i va durar vuit hores. El director de l'equip, Ortega Klein, va informar aquest diari que la intervenció va començar sobre les 15.00 hores de dilluns i va concloure sobre les 00.30 hores de la matinada d'ahir. Després de passar les primeres dotze hores a la unitat de vigilància intensiva, el pacient, de 54 anys, va ser traslladat ahir a l'habitació.

L'evolució del pacient és satisfactòria. L'hospital Son Llàtzer disposa de professionals amb formació i experiència al camp de la microcirurgia i reimplantament de membres, perquè, segons un comunicat d'aquest centre, «aspira a convertir-se en centre de referència» de les Balears per a aquest tipus d'intervenció. Segons la Conselleria de Salut i Consum, la intervenció i els «òptims resultats» han estat possibles gràcies a un complet equip de traumatòlegs, anestesistes i personal d'infermeria, i també a la col·laboració de l'Hospital de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.