lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

EU-EV demana la ràpida creació de carrils bici a la ciutat de Palma

Tornarà a defensar una proposta sobre el tema en el ple de Cort

El grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma defensarà, en la propera sessió plenària de Cort, la creació d'una xarxa de carrils per a bicicletes a la ciutat de Palma. Jordi López, regidor de la formació, demanarà en el torn de precs i preguntes si l'Ajuntament ha lliurat ja la proposta d'EU-EV a l'equip redactor de l'estudi de mobilitat i al Consell de Gerència d'Urbanisme; si s'han rebut els informes tècnics sobre aquesta proposta, i quins carrils per a bicicletes té intenció de crear l'Ajuntament abans no acabi aquest mandat.

La coalició ha explicat aquesta proposta a tots els seus afiliats en el seu butlletí intern Alternatives per ciutat (vegeu gràfic adjunt). López explicà ahir a Diari de Balears que Esquerra Unida-Els Verds va presentar al ple del 22 de març una proposició sobre potenciació de l'ús de la bicicleta i la creació d'una xarxa de carrils bici a Palma.

Aquesta proposta tenia com objectiu fer possible que la bicicleta arribàs a tenir un pes significatiu en la mobilitat urbana de Palma, afavorint la utilització quotidiana d'aquest mitjà en els desplaçaments per motius de treball, estudis, compres i oci, mitjançant la creació d'una xarxa de carrils que permeti incrementar la seguretat dels desplaçaments en bicicleta.

La coalició, a més d'altres mesures complementàries, com la creació d'aparcaments, proposava la implantació d'una xarxa de carrils bici amb 13 eixos radials per connectar els diferents nuclis de població i l'eixample amb el centre, i quatre anells transversals per comunicar els barris entre si. El Ple va acordar passar la proposta a l'equip redactor de l'estudi de mobilitat i al Consell de Gerència d'Urbanisme perquè es fessin els informes tècnics previs a l'adopció d'una decisió definitiva. «Però han passat quasi sis mesos i encara no sabem res d'aquests informes ni, per tant, quins carrils té intenció de crear l'Ajuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.