nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El Govern acusa la Sala de no cedir el solar de l'institut de Portocristo

S'haurà de renegociar el conveni si no se cedeix abans de 2002

La construcció del reivindicat institut de secundària a Portocristo, inicialment prevista per a l'any que ve, podria retardar-se molt més del previst i fins i tot haver de renegociar-se el conveni entre la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Manacor perquè a final d'any expira el termini per a la cessió dels terrenys al Govern, que a hores d'ara encara no s'ha materialitzat. El vicepresident del Govern, Pere Sampol, fou ben explícit en aquest sentit, tot acusant l'Ajuntament de Manacor de no haver cedit els terrenys per a la construcció del centre docent a la Conselleria, retard que «podria pagar-se molt car, ja que es perdrien les partides adjudicades i altre cop, haver de renegociar el conveni», advertí Sampol.

«La tramitació de la cessió del solar de l'institut és molt urgent perquè la Conselleria es posi en marxa i d'aquesta manera, es pugui complir el termini fixat per a la seva edificació», manifestà el vicepresident Sampol. Fonts properes a la Conselleria d'Educació confirmaren que l'inici de les obres de construcció del futur institut de Portocristo «resten pendents de la cessió dels terrenys d'uns 8.000 metres quadrats de superfície, per part del Consistori manacorí. Sembla ser que la demora respon a un seguit de tràmits burocràtics».

Per la seva banda, el delegat de Portocrito a l'Ajuntament de Manacor, Jaume Brunet (AIPC), va reconèixer que encara no s'havien cedit els terrenys al Govern perquè «estam pendents de l'aprovació definitiva a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell, ja que inicialment el solar estava qualificat com a rústic i l'Ajuntament hagué de realitzar un canvi puntual de les normes urbanístiques». El solar del futur centre s'ubica paral·lel als inicis de la carretera que uneix Portocristo i Son Carrió. En aquest sentit, cal recordar que la construcció de l'IES en aquests terrenys no ha estat exempt de polèmica, ja que el PP criticà que la zona era perillosa pels alumnes perquè hi havia molt de trànsit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.