nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Els promotors del col·legi de Son Verí diuen que tindrà 832 places

Afirmen no tenir res a veure amb el tancament del club esportiu

«El col·legi de Son Verí Nou respon a una demanda social. El centre, la construcció del qual començarà el mes pròxim, acollirà com a màxim 832 alumnes i el sistema serà a través d'una cooperativa que actualment té 15 socis i que tindrà com a màxim 50». D'aquesta manera explicava el projecte d'aquest centre, Enrique Bilbao, director de Alfedel, la promotora del col·legi negant totes les acusacions de l'Associació de propietaris de Sonverí Nou que s'oposen a la construcció del centre. Aquest ja es varen manifestar el passat 23 d'agost i avui es tornaran a mobilitzar. «Els veïns parlen que hi haurà 2.300 places i això no és veritat ja que com a màxim està permès 832 repartides en 18 aules d'infantil, 18 de primària, 12 de secundària i 6 de batxillerat per tant no són 77 aules com diuen els veïns», explicà Bilbao.

Així mateix volgué deixar ben clar que no tenien res a veure amb el tancament del club esportiu i que tampoc era de la seva propietat. «Ja ens agradaria molt comprar-lo. De fet hem iniciat converses però encara no és de la nostra propietat». Els veïns de Son Verí comentaven que aquest projecte discriminava els propietaris d'un solar a la urbanització en el sentit que s'havia canviat el pla parcial, Bilbao va manifestar que «la fitxa tècnica d'aquesta parcel·la és anterior a la LOGSE i estava destinada a guarderia i a centre d'EGB. Ara tot això ha quedat obsolet i per tant ho hem hagut d'adaptar. D'aquí que s'hagi fet aquesta modificació de la normativa».

Des d'Alfedel expliquen que «els veïns no s'han de sentir ofesos perquè no els molestarà en absolut. Han de pensar que el renou que hi pugui haver és a les 9 i a les 5. Les hores d'entrada i sortida perquè molts d'al·lots es queden a dinar. Nosaltres creim que en un període de temps sabran valorar que no ha estat tant dolent com ells entenen». Alfedel disposa de tres centres a Madrid que funcionen a través de cooperativa. Bilbao va valorar molt positivament aquest sistema d'ensenyament. «Es cuida molt l'aspecte pedagògic. Nosaltres tenim molta il·lusió en tots i cada un dels projectes. Avui a partir de les 19 hores els veïns de Son Verí Nou tornaran a sortir aquest pic en caravana, fins a Llucmajor per mostrar el seu rebuig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.