cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Gesa adverteix que «necessita» el gas natural com més aviat millor

El director de l'entitat situa el debat sobre el cable d'aquí a uns anys

«No és que la nostra companyia vulgui o no vulgui gas natural, és que el necessita». Així es va referir ahir el director general de Gesa-Endesa, Jaume Reguart, a la polèmica suscitada entre els governs central i autonòmic sobre l'actual indefinició del Ministeri d'Economia en la previsió inversora del gasoducte balear. Reguart va indicar que hi «ha molta formes de dur gas, però l'important és que arribi com més aviat millor». Malgrat que aquest debat «s'està gestant fora de l'entorn empresarial de Gesa» i que la companyia està instal·lant a Son Reus nous grups a alimentar amb gas natural, el que desitja la direcció de Gesa-Endesa és que «es trobi una solució ràpida perquè el gas natural arribi com més aviat millor a les nostres instal·lacions».

El director general va recordar que la central de Son Reus està preparada per funcionar amb gas natural, i l'actual alimentació amb gasoil «és més contaminant, menys eficient i més cara. En definitiva, amb gasoil, que no és el combustible adequat, estam funcionant en precari». Sobre les opcions entre gasoducte, plantes de regasificació i cable elèctric, Reguart va destacar que poden ser complementàries: «Ara necessitam el gas i no el cable d'interconnexió elèctrica amb la Península, però aquest pot ser necessari d'aquí a uns anys, segons l'evolució de la demanda.

El cable ens oferiria l'avantatge d'assegurar un subministrament sense necessitat de construir noves centrals, però les actuals continuarien funcionant igual. Ara bé, el cable és un projecte complex i poden passar bastants anys entre aprovar-lo i instal·lar-lo. La demanda elèctrica ha augmentat i pot continuar fent-ho, fet pel qual hem d'atendre-la, independentment que en el futur hi hagi d'haver cable o no. No es pot condicionar l'any 2003 al que pugui passar en el 2006». Reguart confirmà que Gesa-Endesa ha iniciat el projecte de conducció de gasoil entre el dic de l'Oest, on es descarrega, i Son Reus. Aquesta canalització servirà per alimentar la central amb aquest combustible mentre arriba el gas natural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.