nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Subsaharians contractats al seu país faran la collita de la garrova

Unió de Pagesos recorre a aquest sistema per falta de mà d'obra

Un grup de 30 subsaharians contractats al seu país d'origen treballaran enguany a Mallorca en la recollida de la garrova. El sindicat agrícola Unió de Pagesos, mitjançant Unió de Pagesos de Catalunya, ha aconseguit la contractació d'aquests treballadors directament del seu país d'origen. Aquest sistema suposa que aquests treballadors arriben amb un contracte de feina d'una durada màxima de nou mesos i amb un bitllet de retorn al seu país. Els patrons de les finques els faciliten allotjament.

Els treballadors realitzaran entre un i dos mesos de feina i es repartiran entre les diferents finques dels pagesos afiliats al sindicat que han demanat mà d'obra. Molts dels operaris vindran de Catalunya, on ja han treballat uns mesos en diferents campanyes i cobriran així els nou mesos de contracte que se'ls formalitza. És previst que els operaris arribin a Mallorca aquesta setmana.

Joan Mas, representant d'Unió de Pagesos, ha justificat la necessitat de recórrer a mà d'obra estrangera explicant que «no hem trobat ni una persona interessada a fer feina en la campanya de la garrova».

Mas comenta que a les llistes de l'Inem hi ha registrades un centenar de persones com a obrers agrícoles, però cap no ha contestat a les nostres ofertes». De fet, el sindicat ha hagut de justificar davant l'Estat aquesta circumstància per poder demanar la vinguda d'operaris estrangers.

El gran problema que tenen els pagesos a l'hora de contractar personal són els baixos salaris que s'ofereixen i la duresa de la feina al camp. El conveni laboral vigent del camp fixa que un operari cobra poc més de 4 euros per hora. Joan Mas explica que «la gent d'aquí no vol fer feina per aquests salaris, però els pagesos no podem pagar més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.