nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Grosske vol ser el nou batle de Palma

El dirigent d'EU anuncià ahir que es presenta a les primàries per ser candidat a Cort

El conseller de Treball del Govern balear, Eberhard Grosske, vol ser batle de Palma per Esquerra Unida. Per això mateix ahir anuncià la seva intenció de presentar-se a les eleccions primàries de la formació per tal d'encapçalar la llista municipal a Palma el maig del 2003.

El termini de presentació de candidatures acaba el 8 d'octubre. Fins ara només Grosske ha anunciat la seva intenció de concórrer a aquests comicis interns, i des del partit s'ha insinuat que amb quasi tota seguretat serà l'únic candidat que es presenti a les primàries, amb la qual cosa el 8 d'octubre podria ser designat oficialment. La regidora que té la formació a l'Ajuntament de Palma, Lila Thomàs, ja ha anunciat que no pensa presentar-se a les eleccions.

En un comunicat als mitjans, s'assegura que la decisió va ser comunicada a la comissió electoral de Palma «després d'un llarg període de reflexió i consultes amb gent de dins i fora d'EU».

El coordinador del partit, Miquel Rosselló, va explicar que «la nostra intenció és potenciar al màxim la candidatura a la ciutat de Palma i ningú no dubta que Eberhard Grosske serà un gran candidat que gaudeix del suport total del partit».

La presentació de Grosske a la batlia de Palma obre un altre debat en les files de la coalició d'esquerres: les llistes al Parlament. Rosselló va explicar que «Caro no es presentarà a les primàries» i que «en cas que ningú no faci ferma la candidatura, jo optaré a aquest lloc».

Sigui com sigui, també entren en joc altres travesses, i la primera és la reedició del pacte electoral amb Els Verds, encara pendent de negociació. Tot apunta que el número 1 a Palma és irrenunciable per pert d'Esquerra Unida «perquè és on obtenim el 70% dels vots» i que, per tant, es podria cedir el lloc de sortida en la llista parlamentària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.