lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:

La confraria de pescadors fa la I Mostra culinària de la llampuga

L'acte es realitzarà el 22 de setembre en el moll de Cala Rajada

La Confraria de pescadors de Cala Rajada organitza la primera mostra culinària de la llampuga, que tindrà lloc el 22 de setembre en el moll. En aquest acte hi col·laboren distints establiments de la zona: vuit hotels, sis restaurants i sis particulars que són membres del col·lectiu de pescadors. L'objectiu d'aquesta mostra és «potenciar la llampuga com a peix fresc i de temporada que es pot consumir fins el mes de novembre», comenta el secretari de la confraria, Jeroni Ferrer, el qual indica que «es tracta d'una espècie autòctona molt coneguda a la zona de Llevant, però estam acostumats a menjar aquest peix d'una manera molt concreta: amb fideus, arròs o amb pebres, i el que volem donar a conèixer és que la llampuga es pot cuinar de moltes altres maneres».

Ferrer afirma que la «llampuga és un peix que també es pot preparar de manera sofisticada, ja sigui a la planxa, farcida de pernil o acompanyada amb gambes. La nostra intenció és que els habitants del municipi i dels pobles de l'entorn, així com els turistes, sàpiguen que tenim aquest producte». La Mostra se celebrarà el diumenge 22 de setembre, des de les 11.30 fins a les 21 hores. Els interessats podran comprar un tiquet amb el qual podran realitzar algunes degustacions.

La iniciativa compta amb el suport econòmic del Consell de Mallorca, la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Capdepera, l'Associació Hotelera i de Serveis, Cales de Capdepera i l'entitat bancària Sa Nostra.

La captura de la llampuga a Cala Rajada té una tradició centenària i és un dels llocs, juntament amb el port de Sóller, Pollença i Alcúdia, on es pesca en més quantitat. La pesca de la llampuga començarà a principis de la setmana que ve, tot i que la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha aixecat la veda per poder capturar aquest peix tan apreciat. La temporada de pesca de la llampuga acabarà segons ja han comunicat, el 30 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.