algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears prestarà ajuda sanitària a una població de 300.000 saharians

El Govern, Amics del Poble Saharià i Escola en Pau ho faran possible

Un conveni que firmaran avui l'Associació d'Amics del Poble Saharià, l'ONG Escola en pau i la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears permetrà que entre 250.000 i 300.000 saharians rebin ajuda sanitària d'aquestes entitats. Així ho confirmaren ahir el ministre de Sanitat de la República Àrab Sahariana Democràtica (RASD), Omar Mansur, i la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Saharià, Victòria Català, que s'entrevistaren amb l'intergrup parlamentari Pau i Llibertat, presidit per Mercè Amer.

Segons el ministre, l'acord pretén «potenciar l'assistència a les comissions mèdiques que van de les Balears al Sàhara per donar cobertura mèdica als nins i a la població saharians». L'Associació d'Amics del Poble Saharià concretà que les actuacions que es duran a terme en la població sahariana seran campanyes de vacunació, de ginecologia, d'urologia i la tramesa d'ambulàncies, medicaments i material sanitari.

Mansur precisà que «hi ha un metge per cada 800 habitants», però «el problema és que com que les nostres riqueses són espoliades pel Govern marroquí, estam en una situació precària». Precisament, respecte de la situació política, el ministre afirma que «hem rebut la grata notícia que el Consell de Seguretat de l'ONU ha rebutjat la proposta marroquina i francesa d'integrar el Sàhara com una autonomia del Marroc i el Consell de Seguretat, rebutjant-la, ha reafirmat que la solució ha d'implicar el dret del poble saharià a l'autodeterminació i que qualsevol altra temptativa, inclosa la divisió del Sàhara, no pot conduir a una solució pacífica.

La comunitat internacional ha d'imposar al Marroc que respecti la voluntat del Consell de Seguretat i que renunciï a blocar el procès i a estendre les seves fronteres, com ho ha intentat amb Algèria, Mauritània i amb Espanya. S'ha de posar fi a la set expansionista del Marroc. És factible supeditant les ajudes al fet que respecti els altres pobles i els drets humans al seu país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.