algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Treball exigeix el control de les prestacions per la desocupació

Assegura que l'INEM no podrà evitar el col·lapse a les oficines

El director del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, Pere Mascaró, va demanar ahir urgentment que l'Institut estatal d'ocupació (Inem) traspassi la gestió de les prestacions per desocupació al Govern balear per evitar el «col·lapse» a les oficines aquesta tardor. Mascaró va fer aquesta petició després de constatar que «amb les prestacions que gestiona l'Inem es registra una demora important» i que, segons li ha semblat d'una resposta per escrit del Govern central, no hi ha voluntat per part de l'Inem d'augmentar «prou» la plantilla per evitar el «col·lapse».

En concret, el director del SOIB considera que l'Inem ha d'incrementar «entre un 40 i un 50 per cent la plantilla de 41 treballadors que té per gestionar les prestacions». Mascaró troba que «realitzar algunes contractacions eventuals durant quatre mesos, com ha fet fins ara l'Inem, és insuficient». De fet, el director del SOIB i director general d'Ocupació assenyala que «ja hi ha hagut retards de dos i tres mesos», i creu que «les demores estan motivades per la manca de recursos de l'Inem».

Mascaró, fins i tot, creu que la situació pot empitjorar aquesta tardor, ja que «esperam que unes 40.000 persones demanin prestacions». A més, considera que «l'aplicació del reial decret aprovat el juny introdueix una gran multitud de dubtes que encara retardaran més les prestacions». Davant això, el cap del SOIB va demanar a l'Inem que «revisi les transferències i que incorpori a la gestió de les prestacions, sense necessitat de rompre la caixa única i dotant-nos de més mitjans per poder aplicar el reial decret, que exigeix una feina molt més intensa». Precisament, el SOIB vol augmentar la plantilla i «evitar coes a les nostres oficines».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.