algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

Queixes veïnals pels gasos i olors de l'abocador de Son Coletes

Els residents diuen que no poden dormir durant la nit

Els veïns que viuen a la zona propera al cementiri de Son Coletes de Manacor i devora l'abocador existent a les rodalies han expressat el seu malestar a causa dels gasos i males olors que desprèn l'abocador, sobretot durant les nits. A més, denuncien que ho han fet saber a l'Ajuntament en nombroses ocasions i que «ningú no ens ha fet cas; no solucionen el problema», explica Maria Adrover, una de les veïnes afectades.

De fet, Adrover diu que fa dos mesos va anar a la delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor i li digueren que el problema dels gasos de l'abocador era competència de Sanitat, però que en qualsevol cas «vós no sereu ni la primera ni la darrera que vindrà a queixar-se». «Durant les nits hem de col·locar tovalloles davall les portes i tancar bé totes les finestres a causa de les males olors i els gasos que provenen de l'abocador de Son Coletes», indica Adrover.

Alguns dels veïns denunciants ja fa anys que viuen al lloc, però «mai no hi havia hagut l'olor d'enguany. Abans es podia suportar, però ara ja no». Els residents atribueixen aquest augment dels gasos i les males olors a l'incendi que hi va haver a l'abocador a finals de l'any passat. «Pensam que els residus cremats, units a les fortes pluges d'aquest estiu, han provocat qualque reacció que ha ocasionat els gasos».

La zona, a prop de s'Ermita, hauria de ser un lloc per fer-hi una vida de pau. De fet, «ens traslladàrem aquí per viure tranquils, però res de res, no podem viure més en aquest ambient malsà», explica Adrover. Els veïns de Son Coletes asseguren, a més a més, que tot i que l'abocador fou clausurat, encara s'hi deixen restes de qualsevol tipus de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.