algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Grosske diu que la decretada just beneficia l'Estat i els empresaris

Denuncia que Madrid no aplica el REB quant als fixos discontinus

«La decretada és un gran regal que es fa l'Estat per estalviar els costos de l'atur i un regal també per als empresaris, que no pagaran els salaris de tramitació, tot això amb doblers que sorgiran de les butxaques dels treballadors», afirmà ahir el conseller de Treball, Eberhard Grosske. Grosske, que comparegué amb el director general del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Mascaró, per explicar els detalls del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern contra la reforma laboral, assenyalà que els dictàmens elaborats pels serveis jurídics del Govern i el Consell Consultiu fixen que «no és un decret innocent, sinó que perjudica i minva els drets fonamentals dels treballadors».

Grosske i Mascaró explicaren els fonaments jurídics en què es basa el recurs: la utilització irregular de la figura del reial decret, en no existir una urgent necessitat; la discriminació quant a la protecció en cas d'atur dels treballadors fixos discontinus amb contracte a temps parcial per temps indefinit; la vulneració del dret a la lliure elecció de professió o ofici i la manca de respecte als principis constitucionals d'igualtat i seguretat jurídica.

El conseller de Treball denuncià que des del passat 17 de juny, quan el secretari general d'Ocupació del Govern central, Juan Chozas, havia de mantenir a Palma una reunió en el marc del REB sobre els fixos discontinus que se suspengué a darrera hora, Madrid no ha fixat cap nou encontre per tractar aquest tema. «Des de la reunió constitutiva de la Comissió Mixta no hi ha hagut cap reunió i sembla ser el Govern central rebutja tractar aquest tema i molt menys des de la vaga del 20-J», digué Grosske. El responsable autonòmic de Treball i Ocupació definí els fixos discontinus com «una figura desagregada i molt malament recollida en la legislació laboral».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.