algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Calor i tradicions s'ajuntaren a Son Macià

La XVIII Fira va reunir 60 estands, exposicions d'animals, mostra d'estràngol i exhibicions eqüestres

La Fira de Son Macià va estar dominada ahir per la calor, que no va dissuadir els veïns del nucli manacorí, que sortiren a gaudir de les festes populars de la Mare de Déu d'Agost. Una fira que enguany arribava a la seva divuitena edició i en la qual es combinen els productes artesans i autòctons amb estands de bijuteria, complements, roba, ceràmica o juguetes. Així mateix, es va dur a terme la VII Trobada i Desfilada de Cavalls Mallorquins i una demostració de llaurar amb mules.

Enguany, a la fira hi havia al voltant de 60 estands i s'hi podia veure un àmplia exposició d'ovelles, cavalls, bous i altres animals. Els carrers no s'ompliren de gom a gom, ja que molts aprofitaren el dia festiu per anar a la platja, i és que la calor era gairebé insuportable. En l'exhibició eqüestre, organitzada per l'Associació del Cavall Mallorquí, els genets més joves evidenciaren la seva destresa a l'hora de dominar l'animal. Una demostració que fou seguida per un públic que hi correspongué amb forts aplaudiments.

S'ha de destacar, també en el marc de la fira, l'exhibició d'estràngol. Aquest és un joc tradicional de Son Macià que s'ha recuperat fa poc i en el qual els jugadors col·loquen una pedra, a 35 o a 40 metres de distància amb uns doblers damunt, i amb unes peces de ferro "les telles" l'han de ferir. Ahir horabaixa n'hi va haver el campionat, al carrer Major, i va tenir una gran participació.

No faltaren a la fira les autoritats: el batle, Miquel Riera (ALM-UM), i la resta de la corporació municipal, els quals també feren les seves compres al mercadet solidari que les monges havien muntat. Els assistens hi podien comprar des de productes alimentaris com pans artesans, formatges, olives i vins, fins a objectes de ceràmica o joguines de fusta. En l'exposició d'animals, feta als diferents corrals amb una gran acceptació, els ponis i els cans, sobretot, cridaren l'atenció dels més petits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.