muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Tanquen la platja de Portals Nous pel vessament d'aigües fecals

Els veïns estaven indignats davant uns fets que es tornen a repetir

La platja petita de Portals Nous va ser precintada ahir al matí, en plenes festes d'aquest nucli del municipi de Calvià, a causa de l'abocament accidental d'aigües fecals, per la qual cosa el bany va quedar prohibit fins avui, a l'espera que l'estat sanitari de l'arena i de la mar siguin òptims. El nou tancament de la platja petita de Portals Nous, el segon en aquest mes, ha provocat la indignació dels residents, que aquesta setmana celebren les tradicionals festes d'estiu d'aquest nucli de població. «Estam emprenyadíssims», comentava un veí fent al·lusió a la clausura, una més, de la zona de bany.

L'avaria fou detectada cap les deu del matí d'ahir i la platja es clausurà una hora després. Fonts de l'Ajuntament de Calvià explicaren que l'abocament d'aigües residuals es produí com a conseqüència d'un embús a la xarxa general. En vessar per un registre, les aigües fecals van fluir en superfície pel carrer fins arribar a la platja, on l'aigua es va filtar per l'arena, fins al mar. Tècnics municipals de l'àrea de Medi Ambient ordenaren el tancament immediat de la platja per «tot el dia, per precaució». La Policia Local va procedir a col·locar-hi cinta de precinte i es va hissar la bandera vermella, que prohibeix el bany. Agents policíacs, personal de Protecció Civil i de l'empresa municipal Calvià 2000 treballaven per normalitzar la situació.

Les mateixes fonts indicaren que avui al matí la platja podria obrir-se de nou al públic, un pic les condicions sanitàries de l'arena i de la mar siguin correctes. Representants dels veïns expressaren ahir la seva indignació davant d'aquesta situació que pateixen de manera reiterada. De fet, van anunciar dues denúncies formals davant de la Policia Local de Calvià i de Demarcació de Costes de Balears. També existia preocupació perquè el programa de festes pugui veure's alterat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.