bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

SFM invertirà 3 milions més en millores de la línia fins a sa Pobla

Tot el passadís de la via entre Palma i Inca quedarà tancat

T. GARCIES. Comarca.
Serveis Ferroviaris de Mallorca invertirà fins a 3 milions d'euros (500 milions de pessetes) abans d'acabar l'any en una sèrie d'obres complementàries per millorar el servei de la línia Palma"Sa Pobla. Amb aquest objectiu l'empresa ferroviària ha tret a concurs públic un conjunt d'obres de les quals, la més important és el tancament del passadís de via entre Palma i Inca.

En aquests moments aquest tram només es troba tancat per motius de seguretat dins les poblacions i en alguns petits trossos. Amb una despesa de més d'un milió d'euros la via quedarà tancada com marca la llei, de la mateixa manera que ja s'hi troba la d'Inca a sa Pobla. D'altra banda SFM contractarà la rehabilitació de l'estació de l'enllaç dins del terme d'Inca per uns 900.000 euros.

En aquest punt, on conflueixen les vies de sa Pobla i de Manacor, s'hi construirà una gran andana per realitzar els transbordaments d'una línia a l'altra i s'arreglarà el vell edifici, que té un valor patrimonial i que albergarà unes oficines, un bar i sala d'espera. El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, va anunciar també que es realitzaran una sèrie de millores a totes les estacions entre Palma i Inca. En principi es reformaran les andanes amb un terra més segur per a la pujada i devallada dels passatgers.

«També es renovarà el mobiliari urbà, es posaran cartells informatius i es reformaran les espantoses marquesines existents. Es tracta d'aconseguir un entorn més amable i còmode als usuaris», va dir Quetglas. La darrera obra important que s'envestirà enguany serà la supressió dels vuit passos a nivell que té la línia dins el terme de Binissalem. Els creuers seran substituïts per dos passos elevats amb una despesa de 700.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.