algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Cort i comerciants pactaran el setembre un pla d'ajuda al sector

L'Ajuntament demanarà que es faci un esforç en formació

La regidoria de consum i comerç de l'Ajuntament de Palma està disposada a escoltar els comerciants i oferir-los ajuda per tal d'incrementar les seves vendes en el darrer trimestre de l'any. Per això mateix es muntarà un pla de dinamització i promoció del comerç de Palma on l'Ajuntament d'aquest municipi comptarà amb l'ajut del Govern de les Illes Balears, que està preparant un pla per a la totalitat del sector. La regidora Lys Riera explicà que «aprofitarem els recursos del Govern per a Palma i a més a més hi aportarem una quantitat important de doblers per part de l'Ajuntament de Palma, perquè entre les dues institucions s'intenti millorar la situació del petit comerç».

A partir del mes de setembre Afedeco i Pimeco es reuniran amb Cort per presentar les seves propostes i tractar de cercar solucions als problemes que està patint el comerç a la ciutat. Lys Riera va explicar que «a hores d'ara sabem poques coses de les seves peticions, però sabem que volen que es facin campanyes de promoció específiques per a dates determinades i ajudes per atreure la gent de cap al petit comerç».

Una altra de les propostes realitzades pels comerciants és la creació d'una gerència de comerç per tal de canalitzar tota la problemàtica i les seves solucions d'una forma prou ràpida tant per a l'administració com per als propis comerciants. El sou d'aquest gerent de comerç seria assumit per Vicepresidència del Govern de les Illes Balears, mentre que Cort aportaria tota la infraestructura material per a les campanyes de promoció i els actes públics que facin els comerciants de Palma.

El batle de Palma, Joan Fageda, ha manifestat nombroses vegades la seva preocupació per la situació que està atravessant ara mateix el petit comerç. El passat dijous, Fageda va explicar que «a la crisi econòmica mundial i al descens dels turistes hi hem d'afegir la situació provocada per les obres a la ciutat, que ha perjudicat a molts de comerços». Aquest és un dels principals motius que ha fet que Fageda es decideixi a llançar aquest pla de dinamització, ja que segons el batle «no basta tan sols amb reduir-los els imposts sobre les activitats econòmiques. Al petit comerç l'hem d'ajudar d'alguna manera més per intentar pal·liar els problemes que els hi hem causat amb les obres».

Aquest fet explica la urgència del consistori en enllestir el pla de comerç. Lys Riera va dir que «si ens hi posam podem ajudar-los a vendre més durant el tercer trimestre i intentar que el conjunt de l'any no sigui tan dolent». De totes maneres, la regidora també és perfectament que les ajudes econòmiques i les campanyes de promoció no basten per impulsar el petit comerç a la ciutat i assegura que la formació és l'única solució a mig i llarg termini pels problemes estructurals que pateix el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.