algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Treball confirma que les restes funeràries de Palma no es cremen

Una inspecció laboral afirma que hi pot haver riscs per al personal

Un informe d'inspecció laboral fet a la funerària el mes de juny passat afirma que «hi ha una zona destinada a triturar les restes no cadavèriques en la qual hi ha gran quantitat de bosses de fems que contenen restes de taüts, plàstics i vestits procedents de la neteja de les tombes». Aquest fet coincideix amb els fets denunciats pels socialistes de Palma, que afirmaren que les restes no orgàniques procedents de la neteja de tombes a Palma no són incinerades, sinó triturades i enterrades a Bon Sosec. L'informe d'inspecció laboral també assegura que «aquest risc s'ha d'avaluar en el seu vessant biològica, ja que existeix un contacte dels treballadors amb el serradís procedent de la trituració. S'ha de considerar que aquestes restes han estat en contacte amb cadàvers en descomposició durant cinc anys com a mínim».

Tots aquests fets foren observats en una visita dels tècnics d'inspecció laboral a la zona de cambres i embalsamament on també observaren que «es detecten guants pel terra emprats a les exhumacions» i que «existeixen a la zona de cambres bosses de fems amb restes de les activitats desenvolupades per l'Institut Anatòmic Forense». Segons els socialistes de Palma, «el resultat d'aquesta inspecció demostra en tot el seu contingut la gravetat dels fets denunciats pel PSOE i posa en evidència les declaracions fetes pel president de l'Empresa Funerària Municipal, Joan Bauzà, el qual negava els fets i a la vegada negava que en les bosses de fems hi haguessin restes que procedien de la neteja de les tombes».

Els socialistes tornaren a reiterar ahir la demanda d'una compareixença urgent i immediata dels responsables polítics de l'Empresa Funerària Municipal i del batle de Palma, Joan Fageda. «Des del PSOE encara estam a l'espera que es doni als ciutadans i a les institucions afectades, principalment a l'Ajuntament de Marratxí, una explicació dels fets denunciats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.