algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Barceló diu que no hi haurà canvis traumàtics a la Fiscalia

El fiscal en cap del TSJB pretén compatibilitzar el càrrec amb la Fiscalia Antidroga, de la qual és titular

El nou fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia, Bartomeu Barceló, es comprometé ahir a que dins la Fiscalia illenca no hi hagi «canvis traumàtics» després d'assumir el seu càrrec en un acte multitudinari al que assistiren la pràctica totalitat d'autoritats civils i militars i del món judicial. «El funcionament de la Fiscalia és correcte però millorable, el nivell de la plantilla és molt alt, però no disposam ni dels mitjans materials ni personals adequats», afirmà, a la vegada que anuncià que tractaria d'aconseguir unes condicions més avantatjoses durant el temps que desenvolupi el càrrec.

Barceló, que declarà de forma expressa el seu «compromís amb la Comunitat Autònoma balear, el seu poble i les seves autoritats», indicà que havia assumit un repte després de 17 anys d'ingressar en el Ministeri Fiscal. «És un compromís molt important tant a nivell personal com ara professional», digué, i manifestà la seva intenció de romandre com a fiscal antidroga, si així ho autoritza la Fiscalia General.

Barceló explicà que exerceria el càrrec des dels principis de legalitat, imparcialitat, unitat i dependència orgànica («que no sumissió») i agraí als membres de la Fiscalia de les Balears i al fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, el suport que ha rebut per al seu nomenament. Barceló va tenir el suport de la seva família i també pel batle de Petra, Joan Font, i rebé les felicitacions de tots els convidats, entre els quals figuraven el president del Govern, Francesc Antich; del Parlament, Maximilià Morales; la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar; la delegada del Govern, Catalina Cirer; la batlessa accidental, Carme Feliu; els consellers de Presidència, Antoni Garcias, i d'Interior, Josep Maria Costa; a més dels representants militars i de les forces de seguretat a les Illes.

L'acte estigué presidit pel titular de la Sala de Govern i màxim responsable de la Sala Social del Tribunal Superior, Miquel Suau; el jutge degà, Pere Barceló; el president de l'Audiència Provincial, Antoni Terrassa, i, com a representant del fiscal general de l'Estat es desplaçà a Palma el fiscal en cap de la Fiscalia Especial Antidroga, José Ramón López Fando.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.