algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

L'Estat recapta 60 milions d'euros en taxes aeroportuàries a Balears

El PSM en demana la supressió perquè perjudiquen el turisme

L'Estat espanyol recapta anualment més de 60 milions d'euros (uns deu mil milions de pessetes) en les taxes que aplica als vols que arriben a les Illes Balears, segons un estudi realitzat pel PSM-Entesa Nacionalista. Pere Sampol, portaveu institucional d'aquesta formació, va lamentar que, després de l'11 de setembre del 2001, el Govern espanyol hagués incrementat aquestes taxes, que afecten el turisme de les Balears, més que l'ecoimpost turístic. Sampol lamentà que l'Executiu de José María Aznar responsabilitzi el Pacte de Progrés d'una davallada en l'afluència de turistes, quan el seu gabinet apuja les taxes aeroportuàries.

El vicepresident del Govern balear anuncià que el seu partit ha registrat una proposició no de llei al Parlament balear per instar el Govern de l'Estat a suprimir la taxa de seguretat aeroportuària i a eliminar o, si n'està mancat, bonificar, les altres taxes aeroportuàries i de navegació en els vols amb destinació o sortida a les Illes de l'Estat espanyol. El PSM ha efectuat els següents càlculs sobre la recaptació de les taxes aeroportuàries. Aplicant la taxa de seguretat (0'99167 euros) als 19.270.932 viatgers estrangers que passaren per Son Sant Joan el 2001, els dóna una previsió de recaptació de 9'5 milions d'euros, als quals s'han de sumar 0'25 milions cobrats als viatgers interiors.

Respecte de la taxa de passatgers (3'79 euros per passatger de mitjana), l'estimació dels doblers recaptats se situa al voltant dels 50 milions d'euros. Pere Sampol es queixà que «de Madrid a aquí només arriben desqualificacions i, d'aquí a Madrid, tan sols en parteixen imposts». El vicepresident raonà que «el transport aeri és un servei bàsic per al manteniment de l'activitat turística a les Illes, ja que la major part dels nostres visitants no podern venir amb un altre mitjà». Segons Sampol, una conjuntura adversa, com l'originada després dels atemptats de l'11-S, converteix en injustificable l'increment de les taxes aeroportuàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.