nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El temporal retardarà encara més la posada a punt de les platges

El litoral proper al port esportiu ha tornat a quedar ben brut

El temporal que ha castigat les costes de Mallorca els dos darrers dies ha tornat a deixar un paisatge desolador a bona part de les platges d'Alcúdia. Les destrosses ocasionades per la nova tempesta retardaran, i molt, la posada a punt de les platges per a la propera temporada. Tant és així que, en aquests moments, no se sap quan podrà estar en condicions tot el litoral. I és que l'Ajuntament tenia molt avançades les tasques de neteja i millora de les platges. Ara, s'haurà de començar quasi tot de nou.

La tempesta, procedent de Llevant, ha afectat les platges del sector sud mentre que la costa nord se n'ha lliurat. Un dels trams on més es noten els efectes del vent i l'aigua és el més proper al port esportiu. Allà, on fa només uns dies s'havia acabat de retirar tota l'alga ara se n'hi tornen a acumular tones i tones, tretes de la mar. A més, la tempesta sembla que ha danyat també alguns dels mollets de fusta que hi ha a la platja. També ha arrabassat algunes de les ombrel·les noves instal·lades i ha danyat les gandules que ja s'havien col·locat per al lloguer estival.

El batle, Miquel Ferrer, va realitzar ahir mateix una inspecció de la zona amb els tècnics i indicà que les feines de neteja es reprendran el més aviat possible. Amb tot no va voler aventurar si estaran acabades abans de la temporada alta. Les platges de la resta dels municipis del litoral nord sembla que no han estat tan castigats com Alcúdia. A Pollença, tot i els problemes d'inundacions a la carretera entre Alcúdia i el Moll, la situació estava controlada. Mentrestant, a Can Picafort i a les platges de Muro no hi hagué tampoc grans destrosses.

Avantatge  
Muro i Can Picafort han estat els llocs menys castigats pel temporal. La brutor que no s'havia començat a llevar hi continua i ha augmentat l'alga acumulada a la vorera. Els ajuntaments no havien volgut començar a fer res fins que es regenerin les platges. Amb el temporal això ha resultat un avantatge, ja que s'han estalviat fer la feina dues vegades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.