algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Col·legis i instituts contractaran les obres menors de manera directa

Un decret autoritza els consells escolars a gestionar inversions directes

Els centres educatius públics podran gestionar directament la contractació de les seves obres menors "poc menys de trenta mil E, cinc milions de pessetes", derivades directament del capítol d'inversions directes dels pressuposts autonòmics, a petició del consell escolar. Encara que les transferències hauran de tenir una condició finalista, la Conselleria d'Educació no descarta la possibilitat que els doblers sobrants de cada transacció es puguin reinvertir en altres necessitats dels col·legis i dels instituts, segons ha pogut saber per fonts solvents aquest diari.

El decret sobre la comptabilitat dels centres educatius està actualment en estudi per part del Consell Consultiu perquè es pugui aprovar definitivament al Consell de Govern, bé que no s'espera cap modificació considerable respecte del text remès des de la Conselleria d'Educació. L'objectiu de la normativa és incrementar l'autonomia dels centres, que fins ara afectava el seu funcionament "despesa elèctrica, de telèfon i calefacció, entre altres", amb les reformes petites i amb la gestió d'ajudes dependents dels consells escolars.

Aquest és el cas d'altres ingressos finalistes com els aplicats al transport escolar o al servei de menjador, el repartiment dels quals entre l'alumnat corresponia a les decisions del consell escolar. Els problemes sorgien sovint quan un alumne era baixa en el centre, de manera que es produïa una situació comptable irregular. La normativa nova preveu que el consell escolar pugui crear una borsa per a la seva distribució, sempre que la finalitat es mantengui.

El nou decret s'ha presentat fins ara a una vintena llarga de centres educatius de primària i de secundària, per observar i reproduir les millores que s'escaiguin, però les normes que actualment es troben en consulta ja s'han consensuat amb el Departament d'Intervenció Educativa i amb vuit directors docents. Després que el Consultiu haurà emès el seu dictamen, haurà de ser el Consell Escolar de les Balears que presenti un informe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.