cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El Govern podrà començar a gastar des de maig els diners de l'ecotaxa

Farà un simple canvi en els pressuposts per utilitzar la recaptació

El Govern podrà aprovar a partir del mes de maig una modificació de crèdit amb previsió d'ingressos per començar a gastar els doblers de l'ecotaxa. Amb un simple tràmit administratiu, que no necessita l'aprovació ni del Consell de Govern ni del Parlament, l'Executiu pretén aprofitar enguany mateix la recaptació que s'obtengui a través de l'impost turístic, que es començarà a cobrar a partir de l'1 de maig, i que hauran de liquidar els hotelers a Hisenda entre l'1 i el 20 de setembre. En concret, el Govern ha calculat que recaptarà enguany devers 5.000 milions de pessetes. És a dir, dues terceres parts de la recaptació prevista per a tot l'any. No obstant això, l'Executiu reconeix que l'import total dels ingressos pot variar considerablement segons el sistema que triïn els hotelers per pagar.

La modificació de crèdit consistiria a dotar econòmicament el Fons de Rehabilitació d'Espais Turístics, que depèn de la Conselleria de Turisme, i que va ser creat pel Govern per gestionar els doblers de l'ecotaxa a començament de legislatura. Encara que els hotelers presentin recursos judicials i no paguin l'ecotaxa, l'Executiu podrà fer servir la hipotètica recaptació que obtengui amb l'impost. De fet, la presentació d'un aval bancari per part dels hotelers no serà, ni de bon tros, un obstacle perquè l'Executiu pugui començar a gastar l'import de la recaptació.

Des del punt de vista pressupostari, el Govern disposarà dels ingressos de l'impost enguany mateix. De fet, té previst convocar els pròxims dies la comissió interdepartamental que determinarà les primeres inversions que s'han de fer. Aquesta comissió està condicionada als acords polítics adoptats pel Pacte de Progrés, que ha arribat a un acord per destinar la major part de la recaptació a projectes mediambientals vinculats al sector turístic. Entre els objectius destaca l'adquisició de la presó de Ses Illetes, a Calvià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.