algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Dos mil nous residents a Son Fuster i Son Rullan, sense noves infraestructures

El creixement poblacional registrat a la zona superior del carrer Aragó, entre l'edifici de la Caeb i la barriada de Verge de Lluc, derivat del gran augment de l'activitat constructiva en aquests espais, està començant a provocar greus problemes de serveis tant als barris de nova construcció com als ja existents.

Els terrenys que encara quedaven sense construir en allò que un temps foren les possessions de Son Fuster i de Son Rullan s'han convertit en immobles per a residents. Les conseqüències de l'arribada dels nous habitants "més de dues mil persones els darrers cinc anys, a falta que s'ocupin els nous habitatges encara en construcció" ha repercutit sobre barriades tan tradicionals com ara el Viver.

Les diferents formacions polítiques a l'Ajuntament de Palma han denunciat aquesta manca de serveis, que s'agreujarà de manera immediata. D'aquesta manera, el PSM va explicar que és necessari que es construeixi un nou centre cultural, una biblioteca i un centre de dia a la zona, i va proposar les antigues cases de Son Fuster per ubicar-hi una part d'aquests serveis.

Per la seva banda, el govern municipal ha adquirit fa poc l'antic cinema del Viver per tal de fer-hi un centre cultural. Aquest centre substituirà al que actualment està instal·lat a la planta primera del centre de salut situat davant del col·legi Sant Pere. Aquesta primera planta serà destinada a l'ampliació de l'esmentat centre de salut, petició que havia fet moltes de vegades el grup municipal socialista i que es va aprovar fa poc en sessió plenària. Cort també pretén cobrir la pista esportiva del club Hispània, un històric del bàsquet illenc, i una de les poques instal·lacions que hi ha a la zona.

Però no n'hi haurà prou. La gent del Viver considera que aquestes ampliacions són necessàries i imprescindibles per fer servici a la seva barriada, que també està patint un important creixement intern, a banda del que es fa més enllà del carrer Aragó. Les escoles i les guarderies infantils de la zona comencen a tenir problemes de places i els espais lliures que hi havia "bàsicament la possessió de Son Ametler" ben aviat seran xalets adossats. Més d'un vaticina que aviat es podrà anar fins a Santa Maria a peu per zones totalment construïdes. Temps al temps.

Tradició contra nova creació
El carrer Aragó fa de frontera natural de la barriada del Viver, sorgida antigament al voltant de la gran possessió de Son Ametler, com a zona d'estiueig per als habitants de Palma. Aquesta barriada, que encara serva zones de plantes baixes i vida quasi de poble, veu amb molta de preocupació les noves construccions que es fan al seu interior, i també les que hi ha més enllà del carrer Aragó, ja que tots els nous habitants es converteixen en usuaris de les poques infraestructures d'una barriada que ja per si està infradotada. Però sobretot hi ha preocupació per la massificació de la zona, tant dels accessos, com les botigues, supermercats, farmàcies... «Fa cinc anys estàvem molt més tranquils», asseguren els viverencs. Fa cinc anys hi havia 2.000 persones menys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.