cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Son Llàtzer i Son Dureta rebran des del dia 1 els pacients de Gesma

Salut reconverteix l'Hospital General i el Joan March el mes d'abril

A partir del pròxim dia 1 d'abril, els hospitals del Complex Hospitalari de Mallorca "el General i el Joan March, en aquest cas concret" davallaran la seva admissió de pacients a les urgències i a les consultes, com a primera passa per esdevenir ressorts sociosanitaris en un termini encara no fixat. Encara que aquest període de reconversió no té encara una data de termini fixada per la consellera Salom, els ciutadans ja hauran de recórrer a altres recursos sanitaris, predeterminats pel Govern.

En el cas dels pacients que eren atesos a l'Hospital General i al Joan March, serà el nou hospital de Son Llàtzer o el centre de referència (Son Dureta) que es posaran en contacte amb ells per comunicar-los aquesta variació en el seu lloc d'atenció, en el cas que tenguin pendents consultes amb especialistes. Així, seran derivades a Son Llàtzer les persones que reben atenció primària als centres d'Escola Graduada, Serra Nord (Sóller, Port de sóller, Fornalutx i Deià), Muntanya (Marratxí, Bunyola, Palmanyola, Santa Maria, sa Cabaneta, Pòrtol, Pla de na Tesa, Pont d'Inca i Santa Eugènia).

Igualment, seran derivades a l'hospital de referència les persones que són ateses als centres de salut de Valldargent i de Tramuntana (Esporles, Valldemossa, Banyalbufar i Estellencs), segons la informació facilitada per l'Ibsalut. El Servei Balear de la Salut (Ibsalut) recomana recórrer sempre al centre de salut o punt d'atenció continuada (PAC) de referència per a qualsevol consulta. No obstant això, en cas d'urgència justificada, es pot emprar el telèfon 061. El servici d'urgències que inclou aquest teléfon també pot orientar els pacients sobre el circuit a seguir.

Servei públic  
L'Ibsalut encara no ha fet públic el seu pla sociosanitari, aprovat fa setmanes, però la seva aplicació comença el pròxim dia 1 d'abril. La cerimònia d'enfrontaments i confusions entre sindicats, partits polítics i departaments del Govern es començarà a aclarir a partir d'aquell dia; és una llàstima que el Govern s'hagi torbat tant de temps a dir als ciutadans on seran atesos... i resta per dir als facultatius on hauran de fer feina, si les places s'amortitzen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.