algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

La funerària municipal tancà el 2001 amb 642.000 euros de pèrdua

Joan Bauzà ho atribueix al retard de la construcció de noves unitats d'enterrament

L'empresa funerària municipal de Palma va acabar l'exercici 2001 amb un total de 642.000 euros de pèrdua (107 milions de pessetes). Així es despren de la informació continguda a l'informe de gestió de l'any 2001 que ahir va ser facilitada als grups de l'oposició per part del president de l'empresa, Joan Bauzà, que a més a més ha convocat per avui una sessió extraordinària del Consell d'Administració. El president Bauzà va explicar que les pèrdues es deuen a que l'empresa no ha facturat 690.000 euros en venda d'unitats d'enterrament «perquè hem hagut de posposar la construcció de la segona fase de Son Valentí en vuit mesos».

Les obres d'aquesta zona s'acabaran d'aquí a sis mesos i s'espera que durant el 2002 es tenguin uns beneficis superiors a aquests 690.000 euros, procedents de la venda de les unitats d'enterrament, fet que equilibraria les comptes de l'empresa. Segons el grup municipal socialista «aquestes pèrdues es deuen tan sols a la mala gestió aplicada a l'empresa i a la negligència de Joan Bauzà». Segons es pot llegir a l'informe de gestió de l'Empresa Funerària, «el benefici de l'activitat ordinària hauria d'haver estat de 49 milions de pessetes».

El portaveu socialista, Antoni Roig, va explicar que «és molt curiós que l'informe de gestió no digui ni una sola línia al forat que té l'empresa amb la seguretat social» i també que «fins a aquest moment la funerària era una empresa exemplar, però amb aquests resultats la bona gestió de Joan Bauzà ha quedat molt en entredit. També resulta molt curiós que de tres empreses municipals que té l'Ajuntament de Palma n'hi hagi una que estigui subvencionada, i les altres dues tenen pèrdues». Roig va assegurar que «s'hauria de començar a plantejar una intervenció municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.