algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
19°

La mallorquina presa a Equador rep suport d'una ONG espanyola

El president Joaquín Bravo intenta agilitar els tràmits per a la celebració del judici

Joaquín Bravo, president de l'Associació per a l'Ajuda als Presos Espanyols a l'Estranger (APEX), ha romangut més de dues setmanes a l'Equador per visitar la presa mallorquina María Antonia Rodríguez, que fou detinguda el desembre amb una partida de cocaïna, i agilitar els tràmits burocràtics perquè se celebri el judici.

El responsable de l'ONG va explicar que la situació de la jove «lògicament no és bona, però tampoc no és tan desesperada com es podia pensar al principi. A la presó de Guayaquil hi ha tres preses espanyoles més: una canària, una madrilenya i una toledana, i cada dijous María Antonia es reuneix per uns minuts amb el seu company sentimental, que també fou detingut amb la partida de 'coca' i que està reclòs en una presó pròxima. «María Antonia té problemes mentals i continua obsessionada amb ell», comentà Bravo.

El responsable d'APEX va parlar a l'Equador amb el representant del defensor del poble i amb el consolat espanyol, i féu gestions perquè la presa mallorquina tengués les màximes garanties de ser defensada correctament i un judici ràpid. En aquest sentit, encara no hi ha data perquè s'iniciï el procés judicial, emperò en poc més d'un mes poden sorgir novetats.

El dia a dia de la jove palmesana a la presó de Guayaquil és el següent: s'aixeca prest i durant tot el dia, fins a les 17.30 hores, pot passejar per patis i barracons. Després es du a terme el recompte i cada intern torna a la seva cel·la. En els tres mesos que María Antonia porta privada de llibertat no ha tingut cap incident amb les seves companyes i manté una relació cordial amb la directora del centre. María Antonia somia tornar com més aviat millor a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.