algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Els joves valoren la tranquil·litat però reivindiquen més dinàmica

La Sala es compromet a tot un seguit de peticions dels col·lectius

Ser jove a Sant Joan és el títol del fòrum de debat que a mitjans d'aquest mes es va celebrar a la Casa de Cultura, sota l'organització del Col·lectiu Teranyines i la moderació de Joan Riera. Un tema d'actualitat que cridà l'atenció per l'alta implicació de la joventut santjoanera i també dels adults, que en un nombre aproximat de 100, volgueren assistir a l'acte. Hi intervingueren representants de diverses entitats que treballen amb i per als joves, tant de la vila com de pobles veïns, i polítics. Abans de donar la paraula als participants, el moderador féu al·lusió a les conclusions de les enquestes que s'havien passat als joves per conèixer un poc l'estat de la qüestió. En general, detecten una sèrie de mancances i problemes. Quan se'ls demana què els agrada de Sant Joan responen «la tranquil·litat que hi ha, la gent...»

Però a la pregunta contrària, la majoria respon que no hi ha coses per fer, hi ha molt poca dinàmica i molts pics no tenen on anar. Quant a la problemàtica, es parla de la poca implicació dels mateixos joves, els pocs espais que tenen per anar i la manca d'iniciatives organitzades. Catalina Nicolau, en representació del grup juvenil Som Sant Joan, i Neus Bauçà, del grup excursionista Tresca Esquejars, afirmaren que «ens agradaria que se'ns tingués en compte com a sector de la població». Nicolau lamentà la indisposició d'un espai on poder reunir-se.

Per la seva part, Guillem Serra i Toni Josep Garí parlaren en nom d'una emissora de ràdio local que s'està promovent a la vila, sota l'impuls de la revista Mel i Sucre, de l'Obra Cultural Balear i de la comunitat educativa. «Un mitjà de comunicació que fa falta perquè, així com estan les coses, si els joves no criden, no cridarà ningú per ells», advertiren. Toni Bauçà, pel Centre Cultural; Antoni Bonet, del grup de teatre, i Guillem Company, pels grups del Descobriment i del Davallament, exposaren les seves funcions i demandes. I així ho feren també la resta de ponents.

María Eugenia Díaz, regidora a la Sala, prengué nota i es comprometé a comptar amb la col·laboració del jovent en la confecció dels programes d'actes; sol·licitar la feina d'un dinamitzador a la direcció de Joventut del Consell de Mallorca; rehabilitar un punt d'informació juvenil i mirar de crear un casal per aquest gran col·lectiu. S'acabà la conversa formal i s'obrí la tertúlia al voltant de les taules repletes de menjar i beure. Organitzadors, participants i públic expressaren la seva satisfacció; es tenia la sensació que s'havia obert un nou camí, amb moltes d'idees, totes viables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.