algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El Govern lamenta que el sector turístic no assumeixi l'ecotaxa

Sancionats tres establiments que comercialitzaven places il·legals

El portaveu del Govern, Antoni Garcías, considerà ahir que «és un problema» no trobar un sector turístic i hoteler que assumeixi compromisos respecte a l'ecotaxa, «una llei que s'ha de dur endevant». El conseller de Presidència digué que l'Executiu ha estat disposat en tot moment a ajornar o modular l'impost, «ja que volíem abaixar la crispació i per això dialogarem i oferirem una fórmula d'entrada progressiva o a partir del mes de novembre».

No obstant això, Garcias reiterà que «si l'altra part no renuncia a res, no hi ha res a negociar», i afirmà que «l'ecotaxa tindrà un efecte neutre sobre l'economia». El portaveu del Govern realitzà aquestes manifestacions a la finca Menut, on es reuní l'Executiu per celebrar el Consell de Govern. Precisament una de les decisions adoptades ahir tingué repercussions en el sector turístic, ja que tres empreses hauran de pagar multes de 30.051 euros cadascuna per comercialitzar places il·legals.

Les empreses afectades són Las Rocas de Cala d'Or i Portonova, sobre les quals es manté una ordre provisional de tancament, i la tercera és l'hotel Badia de Peguera, que amplià de manera irregular la seva capacitat. D'altra banda, el Govern aprovà el III Pla General de Defensa contra Incendis Forestals, amb una vigència de 10 anys i un pressupost de 66'35 milions d'euros. Així mateix, acordà iniciar la redacció del Pla Forestal, que establirà mesures per a la conservació dels boscs durant 15 anys.

La Direcció General de Consum disposa d'un nou Pla d'Objectius, que se centrarà en l'ampliació de la xarxa d'oficines d'informació, l'elaboració d'un mapa de riscs i el foment del consum sostenible. Una altra de les decisions adoptades afecta la UIB, que podrà oferir el proper curs els títols oficials d'Enginyeria Tècnica Agrícola, Arquitectura Tècnica i Mestre Especialista en Educació Especial. També aprovà el Govern el decret que regula l'habilitació de les entitats col·laboradores en matèria de menors infractors, per oferir una prestació adequada al col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.