algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Cort invertirà 15 milions d'euros a Santa Catalina en cinc anys

Promourà un canvi integral en la manca d'infraestructures del barri

L'Ajuntament de Palma té previst invertir més de 15 milions d'euros a la barriada de Santa Catalina en els propers cinc anys. Així ho va comunicar ahir el tinent de batle d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma, José María Rodríguez, que va explicar a Diari de Balears que aquestes inversions es realitzaran a través del Pla d'Equipaments Urbans de la ciutat. El projecte estrella, que costarà un total de sis milions d'euros, tal com es pot veure en el gràfic adjunt a aquesta informació, és l'expropiació del Tennis Mallorca i el canvi de la zona esportiva per una gran àrea verda i d'aparcaments, però Rodríguez no va voler concretar més un projecte «que els tècnics municipals estan acabant de definir i que suposarà una gran revolució per a la barriada».

El que sí va explicar de manera molt clara el tinent de batle és que el primer projecte que es desenvoluparà en el barri serà la recuperació i millora de l'immoble del Mar y Tierra, adquirit pel Consistori per 1.350.000 euros. «La seva reforma en costarà tres milions més, però ens permetrà disposar d'un centre sociocultural a la planta baixa i d'un teatre per a tota la ciutadania a la planta superior, un teatre que serà modèlic i que esperam que serveixi per formar molts bons actors a través d'un projecte teatral municipal». Un altre projecte emblemàtic per a la barriada serà la construcció d'un aparcament a la plaça del Progrés. L'habilitació de l'aparcament servirà per tal de poder realitzar un pas subterrani que uneixi les dues parts de la barriada mig xapades fins ara i poder donar alternatives a la concentració del trànsit en el carrer Caro. Costarà 2'4 milions d'euros.

Una altra de les iniciatives programades per part del departament d'Infraestructures és la posada en funcionament d'un centre sociocultural i multiusos a la cantonada dels carrers Monterrey i Hierro. Aquest centre, que costarà 2'5 milions d'euros, inclourà un aparcament subterrani, tallers, casal de joves i serveis administratius municipals. Rodríguez assegurà que una altra de les idees de l'Ajuntament és construir el que es convertirà en el primer centre assistencial de discapacitats físics de Balears, al carrer Joan Crespí. Des del Govern estatal s'hi invertiran 600.000 euros. El Consistori també invertirà 300.000 euros en l'ampliació del centre de persones de la tercera edat Bona Gent, del carrer Hierro.1

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.