algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Matas acusa el Pacte d'haver-se servit del cas per «erosionar» el PP

El PP no deixarà «impune» el «judici paral·lel» realitzat als imputats

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, va afirmar ahir que l'acte del jutge del cas Formentera, en el qual rebutja inhibir-se en favor del Suprem i acorda l'arxivament de la major part de les actuacions, demostra que «tota la campanya de calúmnies, insults i estratègies polítiques, al final, es gira en contra dels que l'han feta i no serveix per a res». Matas, després de presidir la celebració del Dia Meteorològic Mundial, va afirmar que «el temps dóna i treu la raó i posa cadascú al seu lloc». «Ara ja no hi ha excuses ni cortines de fum possibles per amagar el desgovern que hi ha a les Illes Balears», va assegurar el ministre i expresident del Govern balear.

En la seva opinió, «no queda cap excusa perquè aquest Govern no es posi a treballar i a solucionar els problemes de les Balears i d'una vegada per sempre s'abandoni aquest tipus de fer política». Després de declarar-se «tranquil» davant dels possibles futurs recursos que s'interposin a aquesta decisió, va afirmar que «el més important és que existeix una responsabilitat d'aquests dirigents polítics que intenten amagar una falta de gestió i activitat per governar i solucionar els problemes, i que s'amaguen darrere d'aquesta mena de maniobres polítiques», les quals va definir com «rebutjables i menyspreables».

Si Matas es va limitar a donar una resposta política, els màxims representants del Partit Popular (PP) a les Illes Balears, José María González Ortea (el seu portaveu al Parlament) i José María Rodríguez (el secretari general), varen deixar veure que si els que «difamaren i realitzaren un judici paral·lel no reflexionen i reaccionen èticament» duran les «falses acusacions» als tribunals. Mentre González Ortea responia «ja es veurà» en ser demanat sobre una possible querella contra els que han acusat els dirigents del PP de manipular els votants, Rodríguez va assegurar que «els que s'hi han vist implicats no entendrien que deixàssim impune aquest tema, com si no hagués passat res».

Per començar, Rodríguez i González Ortea varen demanar que el Pacte de Progrés «revisi les conclusions que va votar en el Parlament sobre el cas Formentera, ja que no concorden amb les de la Justícia». En un moment donat, fins i tot, Rodríguez va acusar el Pacte de Progrés d'haver utilitzat les tècniques de l'assessor de propaganda d'Adolf Hitler, Heinrich Goebels. «Goebels deia 'menteix que alguna cosa queda', i això és el que han fet» afirmà José María Rodríguez. Ambdós dirigents es mostraren bastant satisfests amb les afirmacions del jutge Antoni Monserrat i no amagaren els seus somriures i rialles. De fet, Ortea va fer seves la major part de les afirmacions del jutge sobre «el judici paral·lel». Finalment, González Ortea va assegurar que «jo no deman la dimissió de ningú, però si reflexionassin els que han difamat i prenguessin una decisió ètica haurien de canviar de feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.