nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'homologació salarial d'Insalud i Serbasa la pagarà la Conselleria

Els sindicats desconvoquen les protestes, llevat de la d'Interior

L'homologació del personal de l'antic Insalud i del Servei Balear de la Salut, la qual suposarà una despesa anual de 1.275 euros fins el 2005, haurà de ser coberta per les arques del Govern balear, atès que el procés d'harmonització entre els diferents règims laborals no s'havia previst enl traspàs de competències, denunciaren els sindicats.

El director gerent de l'Ibsalut, Juli Fuster, va destacar ahir «l'esforç enorme, importantíssim» d'aquesta equiparació salarial, que recaurà en principi en els pressuposts propis del departament, atès que la Conselleria confia encara a quadrar els comptes d'un exercici en què també s'ha incrementat la taula salarial dels treballadors de Son Llàtzer, i ara es projecta llançar una oferta pública de feina per a 500 professionals sanitaris, dels quals un centenar correspon a metges i un centernar més a infermeres.

En aquest sentit, Fuster va insistir en la seva «sorpresa» per les protestes sindicals que fins ahir es mantingueren a Son Dureta, la seu de la Conselleria d'Interior "aquesta encara no s'ha desconvocat" i altres establiments del Govern. Segons l'Ibsalut, des del moment en què s'havia convocat la mesa sectorial de sanitat per ahir, divendres, la protesta havia de cessar fins que no es conegués el contingut de la proposta.

De fet, els dos sindicats convocants dels tancaments "CCOO i CSIF" valoraren positivament, en principi, la proposta, si bé en mostraren els punts febles en el fet que no comporta necessàriament la creació d'un estatut únic per a tots els treballadors sanitaris de les Balears "el text just afecta els treballadors estatutaris, no els que fan feina per a empreses públiques ni per a fundacions", alhora que no fa esment directe de la reducció de la setmana laboral fins a les 35 hores, tal com s'havia exigit. De fet, el comitè laboral de Gesma sortí al carrer per recordar el compromís de mantenir llocs de feina, sous i categoria per al personal pròxim a la reconversió. Per incompliment, demanaren dimissions.

Mantenir el compromís  
El sindicat CCOO tracta de tirar endavant la iniciativa legislativa popular perquè l'alternança en els governs autonòmics no signifiqui l'incompliment dels compromisos laborals firmats pels equips anteriors. El pla establert ahir per l'Ibsalut abasta quatre anys. El respectarà el pròxim govern?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.