nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les entitats que anaren a Porto Alegre volen suport per a un Fòrum social

A més, reclamen al president l'aplicació d'uns pressuposts participatius en la Comunitat Autònoma

Les entitats ciutadanes que formen el Fòrum Ciutadà varen demanar ahir al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, que faciliti la realització d'un Fòrum social a les Illes Balears amb «tots els mitjans al seu abast». Aquesta és una de les propostes que les entitats ciutadanes varen fer arribar ahir a Antich.

Per la seva part, el president balear, acompanyat del seu director general de Presidència, Pere Fullana; de la seva consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i el director general de Cooperació, Llorenç Pons, es va comprometre a realitzar unes jornades tècniques amb les entitats ciutadanes per trobar una manera per articular la societat civil balear i poder fer-la més participativa, segons varen explicar Pep Oliver, membre del sindicat CGT i Anna Moilanen, cap de la Coordinadora d'ONGD.

Aquestes propostes i acords són fruit de l'experiència que Caro, Pons i les entitats ciutadanes varen compartir a Porto Alegre, on el mes passat se celebrà el II Fòrum Social Mundial, una de les cites més importants dels moviments contraris a la globalització econòmica, dominant actualment. A més de demanar un impuls a la celebració d'un Fòrum social a les Balears, les entitats (ATTAC, la Coordinadora d'ONGD, CGT, REAS i STEI-i) varen demanar al Govern un model polític més participatiu i fins i tot l'aplicació d'uns pressuposts que s'aprovin prèvia consulta a la societat civil. Igualment, varen demanar a l'Executiu que faci tot el possible per acabar amb el deute extern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.