algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Només la via judicial pot aturar la macrodepuradora de Sant Jordi

Urbanisme desestima la petició del PSM de paralitzar les obres

La via judicial és l'únic recurs que disposen en aquests moments els integrants de la Plataforma de Sant Jordi en defensa del Prat per intentar impedir la construcció de la macrodepuradora. El grup municipal del PSM havia denunciat al Consell de la Gerència d'Urbanisme el fet que les obres havien començat de forma il·legal en uns terrenys que el Pla de l'any 1998 no contempla per a l'ampliació de la depuradora existent (la depuradora ocuparà 70.000 metres quadrats i només 19.000 estan qualificats com a sistema general d'infraestructures).

Però resulta que les dues protestes fetes per part dels nacionalistes per tal que la Gerència d'Urbanisme ordenàs l'aturada de les obres no ha estat estimada per Cort, que recordà que el 1993 el projecte va comptar amb la declaració d'interès general. La regidora del PSM Maria Costa va explicar a Diari de Balears, de forma visiblement decebuda, que «ara comunicarem la nova situació als membres de la Plataforma en defensa del Prat i estudiarem quines són les solucions que hi ha i quines són les passes que s'han d'emprendre».

Costa també va explicar que «no entenem massa bé aquesta decisió quan hi ha antecedents de sentències que han obligat a suspendre la construcció d'altres depuradores perquè estaven massa a prop dels nuclis de població propers, com ha passat a la Comunitat Valenciana, on s'ha suspès la construcció d'una depuradora a Alacant». Costa també va explicar que «aquestes obres tallaran un camí públic», la qual cosa suposa una altra infracció urbanística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.