nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La Sala reclama canvis horaris al tren sense suprimir freqüències

Els partits volen que la via fins a Alcúdia no perjudiqui els pagesos

Els tres partits polítics de sa Pobla, PP, UM i PSM, es varen posar d'acord, en el darrer ple, per reclamar a Serveis Ferroviaris de Mallorca que, de cap manera, no retalli les freqüències horàries. A més, es planteja millorar els horaris amb més viatges. La petició ve motivada per la intenció, feta pública per l'empresa, de retallar alguns serveis per falta de maquinària durant una temporada. Amb aquesta finalitat es varen aprovar tres propostes molt similars de cadascun dels partits polítics.

Això sí, la que aportà l'equip de govern popular va un poc més enllà. Així es va decidir demanar a SFM que, com a mínim, mantingui les actuals freqüències i que millori el servei modificant l'horari per no deixar hores buides. El batle, Jaume Font, va plantejar que els viatges que parteixen de Palma a les 16 i a les 20.40 hores i que s'aturen a Inca arribin fins a sa Pobla. En canvi, i per compensar, proposa que se suprimeixin les arribades a sa Pobla dels trens que surten de Palma a les 9.20 i a les 12 hores. Font va esmentar que d'aquesta manera s'afavoreix la gent que fa feina a Palma, que hi estudia o també els que hi van a fer compres.

Tots els polítics posaren de manifest la necessitat que la línia s'allargui fins a Alcúdia per ser rendible. Així, els grups es mostraren preocupats pel futur traçat de la via fins a Alcúdia. Els polítics entenen que el traçat ha de ser com menys impactant millor i que espatlli el menor nombre de finques possible. En tot cas, si es xapen horts que es compensi adequadament els pagesos.

El batle Font va manifestar que és partidari que la via surti del poble aferrada a la futura ronda i que després vagi paral·lela a la carretera de l'Albufera fins al camí de Jonqueres Veres. Després, va dir Font, que «el GOB fixi el traçat fins a Alcúdia». De fet, i a proposta del PSM, es va incorporar a les mocions un incís demanant a Serveis Ferroviaris que el futur traçat estigui consensuat amb l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.